KIMI “NA TRACI DOMINIRA” I NAJAVLJUJE NOVE PJESME (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mihailo Milović, poznatiji kao Kimi, novo je ime na regionalnoj rap/trap sceni. Ovaj sedamnaestogodišnjak, učenik Srednje medicinske škole „Dr Branko Zogović“, u muzičke vode uplovio je prije pola godine debitantskom pjesmom „Karl Kani“, nakon koje je objavio hit singl „Gas“.

Ovom numerom Kimi je za nepuna tri mjeseca, koliko se nalazi na YouTube platformi, sakupio 150.000 pregleda. Komentari na pjesmu su više nego pozitivni i uglavnom su to poruke podrške – „Kimi, kidaš brate“, „Idemo gas. Najjača pjesma. Rime gore“, „Pjesma je brutalna“, „Top. Klasična dominacija #SB94“…

Upravo je uspjeh koji je postigao pjesmom „Gas“ bio povod da ga kontaktiramo i napravimo ovaj intervju.

RB: Kako i kada si odlučio da se baviš muzikom?

Kimi: Počeo sam da se bavim muzikom u februaru ove godine. Uvijek sam volio da slušam trep/rep muziku, ali nikada nijesam imao veliku želju da snimim nešto, sve dok se nijesam upoznao sa Rijadom Selmanovićem, koji se već duži vremenski period bavi muzikom. Na proslavi osamnaestog rođendana mog dobrog druga, iz čista mira sam prišao Rijadu i pitao ga “Hocemo li snimati šta sjutra, volio bih da probam?”. On je pristao i tako je nastala prva pjesma “Karl Kani”, za čije snimanje nam je bilo potrebno samo jedno veče i iskoristili smo je kako bi vidjeli reakciju naše gradske publike. Nakon nje je izašla pjesma “Gas”.

RB: Osim muzike, imaš li još neki hobi?

Kimi: Osim muzike, trenirao sam košarku tri, četiri godine i uporedo sa tim, boks kod mog strica, dede i tate, koji su dugo u tome. Imamo bokserski klub koji je poznat po uspješnim sportistima, pogotovo po mom stricu, ocu i djedu.

RB: Kako si dobio umjetnički nadimak „Kimi“ i ima li neko značenje?

Kimi: Taj nadimak imam već dugo, po imenu Mihailo. Taj nadimak su mi dali drugovi iz kraja i ostalo mi je tako. Nijesam htio da stavljam bilo kakvo umjetničko ime, nego sam htio da me znaju po nadimku iz djetinjstva.

RB: Muzički uzori?

Kimi: Ne bih sada da izdvojim nekog posebno, ali volim da slušam njemački rep (Gzuz, Raf Camora, Bonez), američki rep (Travis Scott, Pop Smoke, Drake…), a od naših volim da slušam čitavu ekipu HAZZE, APOLLO, GENERACIJA ZED, BASSIVITY, pored njih Devita, 2bona, 30zona, Brzo Trči Ljanmi …

RB: Objavio si spot za singl “Gas“. Jesi li zadovoljan brojem ostvarenih pregleda na YouTube platformi? Gas “vozi” i posebno je osvojio mlađu publiku u Beranama, Crnoj Gori, ali i u regionu. Da li si vjerovao u uspjeh koji je uslijedio?

Kimi: Bio sam siguran u sebe, ali sam isto tako vjerovao u rad mog producenta Gliše. Imao sam dobar osjećaj da će pjesma postati hit i pravo mjesto za objavljivanje je bio njegov kanal na YouTube-u.

RB: Kakvi su planovi što se tiče muzičke karijere i da li pripremaš  novu numeru?

Kimi: Planiram da nastavim, ali ne gledam na ovo kao jedinu opciju za uspjeh u mom životu. Više radim iz ljubavi, pa ako prođe, prošlo je. Imam već tri završene pjesme, koje trebaju izaći uskoro i koje sam radio uz pomoć druga Rijada Selmanovića i Balše Vujisića koji nam pravi bitove.

RB: Autor pjesme ”Gas” je hip-hop i rap producent i izvođač Gliša. Otkrij nam kako je došlo do saradnje sa njim?

Kimi: Pratim ga otkad je krenuo sa pjesmama. Javio sam mu se jer sam znao da je jedan od rijetkih i talentovanih producenata koji su sposobni da i sebi i drugima naprave kvalitetnu pjesmu, tačnije hit. 

RB: Pošto smo više od pola godine u nekoj vrsti karantina i živimo sa brojnim ograničenjima, da li je ova pjesma nastala upravo u tom periodu i, ako jeste- kako si uspio da je snimiš?

Kimi: Da, nastala je upravo u karantinu. Gliša i ja smo se dogovarali online. Elektronski sam mu slao vokale da ih sređuje i nakon završetka karantina snimili smo spot.

RB: Muziku prati zanimljiv i dinamičan video spot?

Kimi: Što se tiče spota, nijesam htio da u njemu budem sam, već sam htio da napravim jednu gradsku priču i prije svega da pokušam da dignem grad na viši nivo, da se vidi da i Berane može da ima jaku rep scenu.

RB: Jesi li imao priliku da javno, pred publikom izvedeš ovu pjesmu?

Kimi: Ne još uvijek, zbog situacije sa korona virusom. Sve da sam i imao, vjerovatno ne bih, dok ne izbacim još nekoliko pjesama.

RB: Koga najviše cijeniš sa domaće rap/trap scene?

Kimi: Sve cijenim, ali ne bih nikoga posebno izdvajao.

RB: Poruka mladima koji bi željeli da se bave muzikom?

Kimi: Ako misle da imaju smisla i potencijala i ako imaju veliku želju za time, neka to rade bez kompleksa i neka se ne obaziru na osuđivanje od strane ostalih. Ako već hoće da postanu zvijezde, neka ne odustaju. Ovim putem, pozivam sve iz Crne Gore koji bi voljeli da se bave muzikom ili žele da snime pjesmu, da mi se obrate i imaće moju bezrezervnu podršku. 

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply