JPU “RADMILA NEDIĆ”: DVA NOVA ODJELJENJA, USKORO I NOVI VRTIĆ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

JPU “Radmila Nedić” otvoriće dva nova područna odjeljenja, kako bi odgovorili na veliki broj zainteresovanih za upis i ograničene smještajne kapacitete, a kako je najavio direktor ove ustanove, Jovan Komatina, ubrzo će biti otvoren i novi gradski vrtić.

“Počeo je upis za narednu godinu, pa će u narednom periodu roditelji predajom dokumentacije moći da upišu djecu u vrtić. Produžićemo rok za upis sve do kraja juna, a od septembra otvorićemo još po jedno odjeljenje u područim jedinicama u Docu i Petnjici, tako da će biti mjesta za sve zainteresovane” kazao je on za Radio Berane.

Ministarstvo prosvjete nedavno je odobrilo njihov zahtjev za otvaranje novog gradskog vrtića, a prema procjenama Komatine, Berane će najkasnije za dvije godine dobiti novi vrtić.

“Nekoliko puta smo inicirali priču o otvaranju novog gradskog vrtića, a konačno smo i dobili odobrenje od Ministarstva. U toku ove godine krenućemo u pripremu projektne dokumentacije i određivanje lokacije na kojem će se graditi vrtić. Za sada su dvije lokacije u opticaju, ali to moramo precizirati u saradnji sa lokalnom samoupravom. Očekujemo da ćemo kroz godinu, dvije otvoriti novi vrtić ” dodao je on.

Otvaranjem područnih odjeljenja u Budimlji, Donjoj Ržanici, Polici, Docu, Petnjici i u OŠ “Radomir Mitrović prethodnih godina uspjevali su da riješe pitanje velikog broja prijavljene djece.

“Tokom prethodne godine u ovih šest područnih jedinica boravilo je oko 180 djece, a pošto se javila potreba za proširivanjem kapaciteta sa otvaranjem dva nova odjeljenja vjerujem da ćemo ove godine uspjeti da odgovorimo na zahtjev svih roditelja. Njihovim otvaranjem rasterećen je centralni vrtić u kojem je kapacitet potpuno popunjen” objasnio je Komatina ističući da je na taj način obuhvat djece sa prigradskih i seoskih područja veći.

Prošle godine upisan je rekordan broj polaznika/ca vrtića, njih 720, od kojih je 516 upisano u centralni vrtić, a 204 u područna odjeljenja.

Milena Bubanja Obradović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply