JOŠ JEDNA LITIJA U BERANAMA (FOTO+VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Kažu da je ovo građanska država, a na njenom čelu je jedan čovjek koji za sebe kaže da je predsjednik svih građana. Mi smo malo zbunjeni, jer ako je tako kako oni govore, zašto mi ne osjećamo naklonost našeg predsjednika prema nama i našim građanskim pravima” – kazao je nakon molebana u Beranama sveštenik Miloš Cicmil.

Sveštenik Miloš Cicmil

Gepostet von Radio Berane-Zvanična strana am Donnerstag, 12. März 2020

On je dodao da bi, iako nije kršten, jedan normalan predsjednik “poslije ovakvih veličanstvenih i da kažem buntovnih sabranja, u najmanju ruku povukao ovo ruglo od zakona koji je uspio da revoltira polovinu, ako ne i jače od njegovog stanovništva”.

“U normalnim zemljama jedan moralan i savjestan predsjednik i jedna moralna i savjesna vlada, sigurno bi to učinili. Ove naše litije ne samo da ne prolongiraju njihove poteze i primjenu ovog Zakona, nego kao i da ih ubrzavaju. Ali neka, što oni budu brži, to će i pobjeda božija i sa njegovim božijim narodom biti brža i što skorašnja. Koliko su oni drčniji u svojim namjerama, to nas Gospod sve silnije zbija u redove i daje nam nevjerovatnu energiju da nastavimo ovu našu svetu borbu za pravdu i istinu u našoj zemlji” – kazao je Cicmil.

On je rekao da nikada nije lako protiv boga ratovati.

“Oni ucjenjuju našu braću u uniformama. Ali mi znamo da je većina njih u svojim mislima i svojim srcima sa nama. Samo je pitanje vremena kada će i oni da nam se pridruže” – rekao je sveštenik Cicmil.

Litija u Beranama danas je krenula u 17 časova, iz centra grada do manastira Đurđevi stupovi, gdje je služen moleban.

Tufik Softić

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply