JOKSIMOVIĆ: HUMANITARNE ŽURKE DOBAR NAČIN PRIKUPLJANJA POMOĆI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Veliki broj mladih iz Berana odazvao se pozivu organizatora humanitarne žurke koja je održana Pub Tug-u i na taj način učestvovao u prikupljanju novčanih sredstava za liječenje malene  Nikoline Baltić, koja liječenje  mora  nastaviti u inostranstvu.

“ Naši sugrađani i sugrađanke pokazali su sinoć veliku solidarnost i humanost,  tako što su u jako velikom broju došli na žurku koju smo organizovali. Prikupili smo preko 400 eura, što je zaista puno ako uzmemo u obzir to da je bio radni dan. Na ovaj način mladi su pokazali da su spremni da pomognu i da podrže ovakve akcije” kazala je Nađa Joksimović članica grupe mladih  koja je pokrenula akciju “Karavan sreće”.

Ova mreža mladih koju čini 150 srednjoškolca i studenata iz cijele Crne Gore okupljena kroz program „Poslovni izazov“ Studentskog biznis centra Univerzteta Donja Gorica, uspjela je da se nakon završetka takmičenja organizuje sa ciljem da udruženim snagama pomognu porodici Baltić u prikupljanju novaca za liječenje osmogodišnje Nikoline.

 “Iako smo se okupili na takmičenju “Poslovni izazov” odlučili smo da nam cilj ne budu biznis ili profit, već  da to budu humanitarne  aktivnosti, zato što naše malo nekom je stvarno puno. Cilj nam je da pokažemo da solidarnost i humanost mogu da budu jači od svih podjela” naglasila je ona.

Akcija “Karavan sreće” počela je prije desetak dana, kada je objavljen apel za pomoć na društvenim mrežama, a predstavnici mreže mladih u Beranama već su postavili 42 donatorske kutije i najavljuju organizovanje još jedne žurke.

“ Postavili smo kutije u većini kafića u gradu, tako da ljudi mogu dati prilog. Naredna žurka biće održana 11. februara u kafiću Mistico, tako da sada koristim priliku da pozovem sve ljude dobre volje da dođu i tako učestvuju u ovoj akciji. Te večeri nastupiće bend “Perspektiva” tako da sam sigurna da će biti dobra atmosfera.  Humanitarne žurke su se pokazale kao dobra način za prikupljanje sredstava, jer zabavimo, a ipak pomognemo nekom kome  su ta novčana sredstva prijeko potrebna”  kazala je Joksimović.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply