Izrađen edukativni materijal „Vodič CDPR-a – Ishrana kao prevencija raka”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) predali su direktorki ZU Dom zdravlja Andrijevica Milici Račić edukativni materijal „Vodič CDPR-a – Ishrana kao prevencija raka” kako bi pacijenti i svi oni koji koriste usluge ove zdravstvene ustanove mogli da se upoznaju sa načinima zdrave i pravilne ishrane.

Edukativni materijal „Vodič CDPR-a – Ishrana kao prevencija raka” obuhvata osnovna obavještenja i naznake o pravilnoj i zdravoj ishrani, zatim o značaju ishrane na zdravlje ljudi, kao i odgovor na pitanje da li hrana može da smanji rizik obolijevanja od malignih bolesti.

Takođe u brošuri je navedena tabela od deset najboljih antikancer namirnica, gdje prvo mjesto ubjedljivo zauzima brokola, a nakon nje na listi se nalaze zeleni čaj, spanać, kozji sir, paradajz, cvekla, pomorandža, jabuka, šargarepa i bijeli luk.

Brošura je, kako navode, štampana da istovremeno posluži pacijentima koji već imaju nekih problema, ali i da bi djelovala preventivno na sve u borbi protiv raznih bolesti.

“Tu prvenstveno mislimo na kancer, kao i kardiovaskularne bolesti. Edukativni materijal u vidu brošure „Vodič CDPR-a – Ishrana kao prevencija raka” može se tako sada osim u kancelariji CDPR-a u KIC-u „Budo Tomović” u Podgorici, naći i u ZU Dom zdravlja Andrijevica” – saopstili su iz CDPR.

T. S.

Share.

About Author

Leave A Reply