IZLOŽBA POVODOM 105 GODINA GIMNAZIJE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gimnazija „Panto Mališić“, 6. novembra će obilježiti 105 godina  od osnivanja i rada.

U susret ovom značajnom jubileju, u holu ove ustanove, danas je otvorena izložba na kojoj je  prikazan istorijski arhiv Gimnazije – stare fotografije, knjiiževna djela i fotografije novijeg datuma.

Izložba se sastoji iz tri dijela. U prvom se  nalaze  književna djela i fotografije  velikana beranske Gimnazije Radovana Zogovića, Mihaila Lalića, Dušana Kostića, Milovana Đilasa i Zuvdije Hodžića.

U drugom dijelu, nalaze se fotografije Gimnazije kroz decenije i priznanja, a u trećem fotografije sa proslave 100 godina postojanja Gimnazije.

Direktor Gimnazije Sreten Lutovac, kazao je da je cilj ove izložbe da se učenicima približi istorijat škole koju pohađaju.

„Željeli smo na ovaj način da podstaknemo i zaintrigiramo učenike da se upoznaju sa prošlošću naše ustanove,  više posjećuju biblioteku i potraže ovaj dio arhivske dokumentacije“, istakao je Lutovac.

Gimnazija „Panto Mališić“ nosilac je 2 značajna priznanja, državne nagrade „Oktoih“ iz 1981. godine, kao i opštinske nagrade „21. jul“ iz 1978.godine.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply