IZLOŽBA KARIKATURA GORANA ŠĆEKIĆA OTVORENA U HERCEG NOVOM

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hirurški derem i režem svakoga ko napravi pogrešan potez, a pogotovo iz vladajućih partija. Ne ostajem dužan ni opozicionim liderima, kazao je Goran Šćekić, čija je izložba karikatura otvorena sinoć u bašti Gradskog muzeja “Mirko Komnenović” u Herceg Novom. 

Izložbu je otvorila potpredsjednica Opštine Herceg Novi, Danijela Đurović, koja je istakla da su, iako je politika sastavni dio naših života, u odabiru izloženih djela zaobiđena ona koja se tiču dnevno političke stvarnosti, a akcenat stavljen na tradiconalni duh našeg naroda.

Šćekić je istakao da je velika čast prvi put izlagati u Herceg Novom, ali i da nije bilo lako napraviti selekciju radova čiji akcenat neće biti na dnevno političkoj stvarnosti.

“Publika u Herceg Novog dokazala je visoku kulturu što se tiče umjetnosti i satire. Ja nisam želeo da svojim karikaturama prikažem politiku, zapravo sam pokušao da pobjegnem od glavne i jedine teme koja muči Crnu Goru i zato sam izložio 40 karikatura na temu klasičnog crnogorskog humora i koliko sam mogao da vidim izazvao sam mnogo osmeha” rekao je Šćekić.

Goran Šćekić do sada je objavio više od 10 hiljada karikatura i predstavio se na 16 samostalnih i 10 kolektivnih izložbi širom Evrope. Dobitnik je brojnih nagrada među kojima i nagrade Udruženja novinara Crne Gore, kao i najvećeg opštinskog priznanja u Beranama nagrade 21. jul.

Milena Bubanja Obradović

Share.

About Author

Leave A Reply