IZAŠAO NOVI BROJ ČASOPISA “TOKOVI”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Novi broj časopisa za naučna, književna i društvena pitanja “Tokovi”, izašao je iz štampe krajem prethodne godine.

U ovom broju Tokova može se pronaći ponešto za svačiji ukus i interesovanja. Ljubitelji istorije sigurno će uživati u obimnom tekstu koji se bavi Vinstonom Čerčilom, čiji je autor Vladan Ćulafić, ali i brojnim tekstovima o vezi crnogorskog i ruskog naroda, Velikom ratu i borbama koje su vođene u njemu, ali i istoriji Crne Gore na internetu.

Ljubitelji putopisne proze uživaće u tekstu Ludvika Kuba – “U Vasojevićima”. Jedan od autora zastupjenih u ovom broju Tokova je i episkop budimljansko – nikšićki gospodin Joanikije koji se bavio motivima u poeziji beranskog pesnika i novinara Vlajka Ćulafića.

Ljubitelji medicine pronaći će brojne autorske tekstove naših afirmisanih ljekara među kojima su profesori doktori Agima Ljajević, Milan Đukić, Vesna Miranović, kao i doktori Milovan Živković, Veselin Stanišić i mnogi drugi.

Tu su i brojni poetski i prozni tekstovi, kao i prikazi.

U odjeljku posvećenom mladim stvaraocima štampani su najbolji radovi sa konkursa Centra za kulturu “Velika djela stvaraju veliki ljudi”, a u odjeljku naslovljenom In memoriam su tekstovi posvećeni  beranskim velikanima profesoru doktoru Radovanu Bakiću, akademiku profesoru doktoru Vučini Šćekiću i filmskom bardu Gojku Kastratoviću.

Novi broj časopisa Tokovi može se nabaviti u Centru za kulturu, koji je izdavač.

Podsjetimo, prvi broj ovog časopisa štampan je davne 1971. godine, a izlazi dva puta godišnje – u junu i decembru.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply