Izabrano novo rukovodstvo SMCG, Radio Berane među najaktivnijim članovima sindikalne asocijacije medijskih radnika

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dugogodišnji novinar i urednik Radomir Kračković novi je predsjednik Sindikata medija Crne Gore, jednoglasna je odluka  delegata IV Skupštine Sindikata medija Crne Gore.

Kračković je najavio da će u naredne četiri godine fokus njegovog rada biti na usvajanju Granskog kolektivnog ugovora za medijsku djelatnost, na punom poštovanju svih radnih prava u medijima, veću bezbjednost novinara i medijskih radnika kao i povećanju broja članova Sindikata.
Urednica portala Radio Berana,Milena Bubanja Obradovic, izabrana je za članicu novog Glavnog odbora SMCG u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Milena Bubanja Obradović (foto-privatna arhiva)


Menadžment i redakcija Lokalnog javnog emitera Radio Berane, upućuje srdačne cestitke novom predsjedniku Sindikata medija Crne Gore, a sa ponosom istiće činjenicu činjenicu da je naša urednica Milena Bubanja Obradović i u dosadašnjem radu doprinijela uspješnom sindikalnom organizovanju u našem lokalnom javnom servisu, u kojem do tada nije postojala sindikalna organizacija.


Očekujemo da će se nastaviti dobra saradnja Radio Berana i Sindikata medija Crne Gore, na dobrobit svih medijskih radnika lokalnog javnog servisa Radio Berane.


Pravo na sindikalno udruživanje i djelovanje jedno je od osnovnih radničkih prava u svakom preduzeću, pa tako i u medijskim kućama.

Share.

About Author

Leave A Reply