IN MEMORIAM: VUČIĆ – PULE VELJIĆ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Danas je, na groblju u Docu, sahranjen dugogodišnji sportski radnik i bivši fudbaler “Berana” Vučić – Pule Veljić, koji je iznenada preminuo u 63. godini.

Tim povodom je, u press sali Gradskog stadiona, održana komemorativna sjednica kojoj su prisustvovali članovi porodice, prijatelji, kolege, predstavnici Opštine Berane, mnogobrojni sportski radnici, bivši i sadašnji fudbaleri Berana.

Obraćajući se na komemoraciji, potpredsjednik Opštine Berane, Marko Lalević, kazao je da je sport i fudbal u Beranama izgubio svog najboljeg i najpoštenijeg radnika, koji je šampion i najveća legenda u 100-godišnjici postojanja FK “Berane”.

“Ponosni smo što smo sa tobom proveli toliko lijepih godina, ostaje nam da čuvamo sjećanje na tebe jer šampioni ne umiru nikad!”, dodao je Lalević.

Revanš utakmica polufinala Kupa Crne Gore između kadeta OFK “Berane” i Budućnosti počela je minutom ćutanja u čast preminulom Pulu, koji je pored igranja za FK “Berane” bio ekonom kluba i radnik Sportskog centra Berane.

“Vijest o tvojoj iznenenadnoj smrti zatekla nas je juče na stadionu. Bili smo skoro svi na okupu, neki na tribinama, neki na terenu, zatečeni, u nevjerici – održan je minut ćutanja, ali nama koji smo te najbolje znali traje i sada. Ljuti smo, ne na tebe, nego što nas je tvoja smrt pretekla”, rekao je potpredsjednik opštine Berane.

Lalević je podsjetio da su u toku bile završne pripreme prijateljske utakmice između veterana FK “Berane” i FK “Budućnost”, posvećene Veljiću – sinonimu fudbalskog stadiona.

“Trebao si da izvedeš početni udarac, a mi svi bivši i sadašnji fudbaleri Berana, uprava kluba, radnici Sportskog centra, publika i navijači – svi zajedno trebali smo da ti odamo počast i životno priznanje za sve ove godine i decenije, koje si posvetio Fudbalskom klubu “Berane” i bezbroju generacija mladih fudbalera koje su odrastale i stasavale pored i uz tebe… i odlazile…a ti si uvijek bio tu da poslednji ugasiš svijetlo. I kad se pjevalo, i kad su se slavile velike pobede i kad se plakalo, kad je bilo najteže”, kazao je potpredsjednik Lalević.

On se prisjetio mnogih trenutaka koje su zajedno doživjeli.

“Sjećam se kad napravimo dobar rezultat, kad mislimo da smo nepobedivi, kad svi aplaudiraju, ti si bio poslovično smiren i oprezan. Govorio si nam – „Šta je šampioni, pobijedili ste, pa šta…“. Sjećam se kad smo ispadali iz lige, plakali smo kao mala djeca, srušio nam se bio cio svijet i kad su svi otišli kući, ti si tiho ušao u svlačionicu i isto tako nam rekao  – „Šta je šampioni, nema plakanja, kolko će se još puta ispadati i ulaziti u ligu, vratićemo se već sledeće godine…Zato si bio poseban, bez svakog fudbalera ili člana uprave je fudbalski klub mogao da se zamisli i da živi, jedino bez Pula nije, bio si više od kluba”, naglasio je Lalević.

Veljić je cijeli radni vijek (34 godine) proveo na Gradskom stadionu u Beranama.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply