IGRE MALIH ZEMALJA: SREBRO BOŽOVIĆU, JUKIĆ PETA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Berane još jednom može biti ponosno na svoje strijelce, nakon odličnih rezultata koje su na Igrama malih zemalja Evrope na Malti, ostvarili naši mladi i talentovani sugrađani Miloš Božović i Ksenija Jukić.

Miloš je, u disciplini vazdušna puška, osvojio srebrnu medalju, a od ponavljanja uspjeha iz 2019. godine, tj. osvajanja najsjajnijeg odličja dijelila su ga nepuna četiri kruga.

Miloš Božović – Foto: COK

„U finalu mi je nedostajalo malo sportske sreće i iskustva da dođem do zlatne medalje. Prethodno sam imao dobre kvalifikacije koje sam završio na prvom mjestu, što mi je dalo za pravo da se nadam najboljem ishodu u bici za medalju. Utisci sa Malte su više nego dobri, takmičenje je prošlo kako treba, a organizacija je ispunila sva očekivanja“, kazao je Božović.

Super talentovana, petnaestogodišnja Ksenija Jukić, kao najmlađa učesnica finala Igara malih zemalja, u disciplini vazdušna puška, zauzela je visoko peto mjesto.

Ksenija je za naš portal kazala da je prezadovoljna postignutim, jer joj je ovo bio prvi nastup na ovim igrama, kao i prvo finale na najvećoj sceni.

Za Kseniju je ovo veliko iskustvo, koje će joj, nadamo se, poslužiti kao zalog za postizanje još boljih rezultata na domaćoj i inostranoj sceni.

Ksenija Jukić – Foto: COK

Oboje beranskih strijelaca osvojilo je prvo mjesto u kvalifikacionoj rundi Igara, nakon koje je uslijedila borba za medalje.

Uspješan dan je imala i beranska stonoteniserka Ivona Petrić. Ona je u dublu sa Simonom Perović osvojila bronzanu medalju, dok je u singlu izborila plasman u polufinale.

U singl mečevima grupne faze savladala je Foteine Meletie sa Kipra i Nevenu Tasić sa Islanda, maksimalnim rezultatom 3:0, dok je u četvrtfinalu bila bolja od Luksemburžanke Ariel Barbose sa 3:1.

Mečevi polufinala i finale biće odigrani sjutra.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply