IGRAMA PRIJATELJSTVA OBILJEŽILI DAN SREDNJOŠKOLACA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Učenici Srednje stručne škole Berane i Srednje medicinske škole „Dr Branko Zogović“ zajednički su, kroz sportsko-zabavni program pod imenom „Igre prijateljstva“, obilježili Međunarodni dan srednjoškolaca, koji se proslavlja svakog 17. novembra u znak sjećanja na demonstracije koje su 1939. godine protiv nacističke vlasti u Pragu organizovali  studenti i učenici.

„Na četvrtoj Generalnoj skupštini Unije srednjoškolaca naša škola se dogovorila sa Medicinskom školom da zajedno obilježimo ovaj datum. Za Dan srednjoškolaca smo pripremili društvene igre pod nazivom „Igre prijateljstva“. Naziv je nastao iz razloga što nije bitno ko će pobijediti, već je bitno da mi srednjoškolci skrenemo malo pažnju na sebe i naš značaj u društvu“, kazao je za Radio Berane predsjednik Đačkog parlamenta Srednje stručne škole i delegat Unije srednjoškolaca Kristijan Babić.

Babić je naglasio da su se srednjoškolci takmičili u basketu, malom fudbalu, tvistu, prelaženju prepreka, pikadu i skakanju u džakovima.

Učenica Srednje medicinske škole i delegat Unije srednjoškolaca Milka Džudović podsjetila je da se ovaj dan obilježava u znak sjećanja na strijeljanje češke srednjoškolce, a sa ciljem da se u društvu čuje glas mladih.

„Već dugi niz godina obilježavamo ovaj datum u saradnji sa mnogim institucijama kao što su Unija srednjoškolaca, Savjet mladih, Omladinski klub i drugi“, kazala je Džudović,  

Profesor Srednje stručne škole Mehdija Adrović smatra da su ovakve aktivnosti značajne, kako za funkcionisanje Đačkog parlamenta, tako i za međusobno povezivanje učenika. On ističe da ova škola intenzivno radi na uključivanju učenika u brojne projekte i podržava sve vanškolske aktivnosti koje učenici organizuju.

„Mi iz uprave škole radimo na afirmaciji Đačkog parlamenta i podržavamo ovakve aktivnosti. Nadam se da će ubuduće ovaj Parlament biti u prilici da se kandiduje za neke nagrade i da možda bude i najbolji Đački parlament. Radimo na tome da saradnja uprave i Parlamenta bude na višem nivou, oni su dosta uključeni u školske aktivnosti i čuje se i njihov glas. Učenici jako vole da iskoče iz modela nastave i vannastavne aktivnosti su način da ih nagradimo. Nedavno smo u okviru interkulturalnog projekta prošetali do Srbije, ali nećemo na tome stati. Planiramo još neke projekte i mislimo da su oni za njih značajni kao fokus njihove pažnje“, istakao je Adrović.

Nakon takmičenja u okviru „Igara prijateljstva“, direktor SSŠ Berane Naser Gargović, uručio je zahvalnice učenicima koji su učestvovali u projektu „Lepota različitosti“: Jovani Dragović, Nemanji Akoviću, Vildanu Hajdariju, Arnesu Adroviću, Radovanu Koraću, Damiru Agoviću, Amri Ramusović, Bojani Ralević, Maidi Ajdarpašić, Irmi Radončić, Adelisi Ljuci, Jeleni Ristić, Anastasiji Bogavac, Milošu Šćekiću, Andriji Šćekiću, Lejli Korać, Mariji Đurišić, Mileni Božović, Ani Ćorović i Lazaru Trifunoviću. Zahvalnice su uručene i Opštini Berane, Opštini Petnjica, Radiju Berane, Ortak prevozu i Marijeti Mojašević ispred Kancelarije za mlade Opštine Berane.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply