GIMNAZIJALCIMA NAGRADA ZA NAJBOLJI GLUMAČKI ANSAMBL

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Učenici Gimnazije „Panto Mališić“ nedavno su se sa XVII Međunarodnog festivala frankofonog pozorišta za srednjoškolce, koje je održano u Beogradu, vratili sa osvojenom nagradom za najbolji glumački ansambl.

Profesorica francuskog jezika Dušica Šćekić zadovoljna je postignutim uspjehom i ističe da su učenici prikazali i više nego što je očekivano.

„Nije prvi put da Beranci učestvuju na ovom festivalu. Više puta smo kao trupa „Kluba Ami“ nastupali u Beogradu i osvajali značajne nagrade. Festival je takmičarski i međunarodnog je karaktera – učestvuju trupe iz  Francuske, Rusije, Bugarske i drugih zemalja. Obično na ove festivale idu iskusniji učenici, a ove godine su učestvovali učenici prvog i drugog razreda. Oni su se odlično snašli, bili bolji nego na probama i odlično izveli predstavu“, kazala je Šćekić.

Dušica Šćekić

U predstavi je nastupilo 13 učenika- Katarina Pantović, Marija Popović, Teodora Fatić, Milica Kocka, Dina Muratović, Nejla Adrović, Anja Boričić, Uroš Lekić, Vasilije Kastratović, Matija Šestović, Petar Osmajlić, Uroš Vlahović i Ivan Obradović.

„Pripremali smo se za festival od decembra, ali poslednjih nedelja smo radili intenzivnije. Nismo puno očekivali, ali se naš trud isplatio. Osim nastupa na sceni, učestvovali smo i u radionicama i pravili skečeve u mješovitim grupama, a kasnije smo ih izvodili na Kalemegdanu pred drugim učenicima“, podijelili su svoje utiske Katarina Pantović i Petar Osmajlić.

Petar Osmajlić, Katarina Pantović

Učenici Gimnazije nastaviće sa radom na novim predstavama na francuskom jeziku, a kako se nadaju mogli bi nastupiti i u Bugarskoj i Rusiji.

Tamara Babović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply