GIMNAZIJALCI SJAJNI NA OLIMPIJADI ZNANJA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Učenici Gimnazije “Panto Mališić” postigli su zapažene rezultate na Olimpijadi znanja, koja je održana u Podgorici na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Tim povodom u jutarnjem programu našeg Radija, o iskustvu sa ovog takmičenja i o svojim uspješnim rezultatima razgovarali smo sa Milošem Barjaktarovićem učenikom prvog razreda, Stefanom Boškovićem takođe, učenikom prvog razreda, Anđelom Jočić učenicom drugog razreda i Filipom Došljakom učenikom drugog razreda.

Miloš Barjaktarović koji je osvojio prvu nagradu iz matematike, otkrio je da se ljubav prema matematici  javila kada je počeo da rješava neke složenije i njemu interesantne matematičke operacije.

“Konkurencija na ovom takmičenju je bila veoma jaka, a da bi se ostvario ovakav rezultat morao sam dug period da se spremam. Intenzivnije u posljednje mjesece”, istakao je Barjaktarović.

On je kazao da mu je mentorica prof. Tanja Bojović bila od velike pomoći da osvoji postignuto mjesto i pružala mu je neizmjernu podršku.

Stefan Bošković koji je osvojio drugu nagradu iz fizike, izrazio je zadovoljstvo zbog ovakvog rezultata i kazao da mu je ovo treći put da osvaja nagradu.

“Takmičari su bili iz čitave Crne Gore, ukupno 22. Trebalo je dosta rada i truda da se ostvari ovakav rezultat, naravno mnogo su mi pomogli mentori Goran Babović i Lidija Spasović.

Anđela Jočić zauzela je treće mjesto iz hemije.

“Mentor mi je bila Branka Babović, a za ovaj rezultat morala sam da uložim mnogo truda i rada”, istakla je Jočić.

Filip Došljak bio je drugi iz programiranja. Ovaj rezultat je ostvario uz pomoć svog mentora prof. Miljana Petrića.

“ Ljubav prema programiranju je počela još u devetom razredu, kada sam sa bratom učio o programiranju. Obzirom da je programiranje povezano sa matematikom, koju sam se tada učio, nastavio sam samostalno da učim i vježbam zadatke”, rekao je Došljak.

Na Olimpijadi znanja, učenici osnovnih i srednjih škola takmičili su se u matematici, fizici, biologiji, hemiji i programiranju.

Učenici Gimnazije kazali su da će nastaviti da uče i rade i ostvaruju najbolje rezultate.

Slađana Piper/ Aleksandra Vešović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply