GIMNAZIJALCI POKAZALI NAJVIŠE ZNANJA O EU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Najuspješniji tim na Kvizu znanja o evropskim integracijama čine učenici trećeg razreda Gimnazije “Panto Mališić” – Andrijana Maslar, Dubravka Šćekić i Mladen Cimbaljević, koji su svojim znanjem o ovoj temi osvojili vrijednu nagradu za svoju školu.

Drugo plasirani su bili učenici JU Srednja stručna školaKristijan Babić, Miljan Golubović i Marjana Radičević, a treće mjesto pripalo je Srednjoj medicinskoj školi, tačnije učenicima Anastasiji Mihailović, Pavlu Boričiću i Vukmanu Bukumiriću.

„U kvizu su učestvovale sve četiri srednje škole iz našeg grada, a učenici su imali priliku da učešćem povećaju nivo znanja o Evropskoj uniji i evropskim integracija. Kviz je odlično organizovan, a materijal koji smo dobili pomogao nam je da proširimo znanje ne samo o EU već i o cijeloj Evropi“ kazala je gimnazijalka Andrijana Maslar.

Ovaj kviz realizovan je kao jedna od projektinih aktivnosti NVO Sjeverna zemlja, koja uz podršku Ministarstva javne uprave, realizuje projekat “Kada znaš, možeš lako do EU”.

„Zadovoljni smo postignutim rezultatom, imali smo mjesec dana da se pripremimo tako da smo i očekivali da ćemo pokazati dobro znanje iz ove oblasti. Iako je konkurencija bila jaka, naporan rad se isplatio“ podijelio je svoje utiske sa takmičenja nagrađeni učesnik Mladen Cimbaljević.

Mentori timova koji su se takmičili bili su njihovi profesori i profesorice Dragomir Đukić, Dejan Đurašković, Gordana Milićević i Milica Novović, koji su na samom takmičenju bili i članovi žirija koji je odlučivao o pobjednicima.

„Kao i na svakom takmičenju žiri ima važnu ulogu, naši mentori su bili ujedno i članovi žirija pa je suđenje bilo krajnje objektivno. Sve škole su imale svog predstavnika kako među takmičarima tako i u žiriju“ objasnila je učenica Dubravka Šćekić.

Ovaj uspjeh prva je stepenica za gimnazijski tim, koji će u istom sastavu , učestvovati i na takmičenju EUmetrija, koje krajem maja organizuje Centar za građansko obrazovanje.

Tamara Babović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply