GIMNAZIJA: VRIJEDNA DONACIJA PORODICE MAŠOVIĆ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gimnaziji „Panto Mališić“ u Beranama nedavno je uručena vrijedna donacija – 25 laptop računara i projektor, za potrebe kabineta biologije.

Donacija je dar porodice Sofije Mašović, dugogodišnje profesorice beranske Gimnazije, koja je preminula 18. aprila, u 92-oj godini, i koja je tokom rada u ovoj vaspitno obrazovnoj ustanovi veoma uspješno realizovala misiju prosvjetnog radnika.

“Nije čest primjer da neko, ko je na određen način bio vezan za ovu ustanovu, svojom donacijom želi da podstakne stvaranje boljih uslova za kvalitetnije sticanje znanja i vještina gimnazijalaca. Samim tim, ova donacija je dragocjenija kao što je bila dragocijena i nemjerljiva vrijednost koju imaju prosvjetni radnici, kao što je bila Sofija, a to je da – i nakon fizičkog odlaska, njihova djela ostaju da žive još dugo, kroz brojne generacije njihovih učenika”, kazao je direktor Gimnazije Panto Mališić, Sreten Lutovac.

Foto: Gimnazija “Panto Mališić”

On je podsjetio na to da je Sofija Mašović u ivangradskoj Gimnaziji počela da radi 1958. godine, kao profesor biologije i fizike, sve do 1986. godine  kada je napustila prosvjetni poziv i posvetila se političkom radu.

“Svojom nastavničkom misijom, Sofija je ostavila dubok trag u jednovjekovnom trajanju Gimnazije u Beranama i ova donacija samo je osvježila sjećanja na jednog prosvjetnog radnika koji je u potpunosti davao sebe u procesu prenošenja znanja svojim učenicima”, kazao je Lutovac.

Vrijednu donaciju beranskoj Gimnaziji uručili su Sofijin sin Mileta Mašović i unuka Sofija.

Snežana Milić

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply