GIMNAZIJA: OTVOREN KUTAK ZA VRIJEDNOSTI I VRLINE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U holu Gimnazije “Panto Mališić” danas je otvoren “Kutak za vrijednosti i vrline” u cilju razvijanja odgovornosti učenika, povećanja njihove čitalačke kulture i pismenosti.

Direktor ove ustanove Sreten Lutovac, podsjetio je da je škola tokom prethodne školske godine učestvovala u projektu “Moje vrijednosti i vrline” i da su kroz njega realizovali nekoliko radionica i aktivnosti kako bi pružili podršku učenicima u razvoju određenih vrijednosti i vrlina.

“Tokom tog projekta pojavila se ideja da ovdje, u holu škole, otvorimo kutak za vrijendosti i vrline koji bi pružao određene mogućnosti učenicima, a opet podsticao razvoj određenih vrijednosti i vrlina”, kazao je Lutovac.

U kutku, na  polici, nalazi se nekoliko kniga koje su prikupili članovi Đačkog parlamenta a ostali učenici mogu da donesu knjigu koju su pročitali, koju bi preporučili drugima i za koju smatraju da je dobra. U drugom dijelu kutka nalazi se nekoliko pregrada u kojima se nalaze osnovni materijali koji su potrebni učenicima za nastavu.

“Kutkom upravlja Učenički parlament koji s vremena na vrijeme provjerava šta se dešava u ovim kutijama, obnavlja sadržaje koji se nalaze u pregradama i na taj način svima pruža mogućnost da lakše dođu do onoga što je potrebno za svakodnevnu nastavu. Što se knjiga tiče, učenici mogu da ih pozajme, pročitaju i vrate, kao u biblioteci, ali smo se rukovodili time da ih oni “preporučuju” svojim drugarima”, dodao je Lutovac.

On je poželio učenicima da ovaj kutak koriste što više, ističući da u njemu ima prostor u kom se mogu pogledati knjige prije nego što ih učenik uzme.

“Naš uspjeh bi bio ukoliko bi svaki učenik uzeo i pročitao makar jednu knjigu tokom školske godine. Tako bi ovaj kutak opravdao postojanje i to bi posmatrali kao naš podsticaj za razvoj njihovih vrijednosti i vrlina”, zaključio je direktor Gimnazije.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply