GIMNAZIJA: ALEKSANDRA RAČIĆ ĐAK GENERACIJE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aleksandra Račić, učenica četvrtog jedan odjeljenja Gimnazije “Panto Mališić” proglašena je za đaka generacije za školsku 2018/19. godinu.

Na prigodnoj svečanosti, koja je organizovana na platou ispred škole, najboljim đacima ove škole uručene su diplome Luča I i Luča II.

Direktor Gimnazije Sreten Lutovac, je kazao da je ova škola i ove godine ispunila misiju koju svaka obrazovna ustanova ima a to je težnja ka postizanju vrhunskih rezultata i ostvarivanju potencijala koje posjeduju njeni učenici, o čemu najbolje svjedoče Luče i postignuti rezultati na brojnim takmičenjima.

“Luča obrazovanja je ono što osvjetljava sve puteve na koje ćete naići u budućnosti. Nastavite sa kvalitetnim radom, odgovornim odnosom prema obrazovnim zahtjevima i budite sigurni – to je ulaganje u sebe koje vas nikada neće iznevjeriti. Jer, obrazovanjem afirmišemo svoje potencijale i svoju ličnost u društvenoj sredini. Samo na taj način možemo doprinositi boljoj budućnosti za sebe, svoju porodicu ali i za društvo u kome dominantno mjesto moraju zauzeti upravo oni čije će kompetencije unaprijediti odnose među ljudima i uslove života u cjelini”, poručio je Lutovac.

Luču I ove godine dobili su Aleksandra Račić, Kristina Portić, Aleksandra Pešić, Nikola Šćepović, Olivera Čejović, Dano Hadrović, Milutin Stojanović, Đorđe Folić, Matija Raičević, Dragana Gluščević, Đulija Gos, Marta Magdelinić, Marko Ralević, Nikola Stojković, Nikolija Pešić, Andrija Femić, Nikola Joksimović, Luka Popović, Miljan Popović, Dalibor Šekularac, Anastasija Savić i Aleksa Stanišić.

Dobitnici Luče II su Ivan Đeković, Anastasija Bogavac, Mladen Jokić, Anastasija Knežević, Ivana Vukićević, Danilo Bulatović, Džemo Šuntić, Darko Janić, Dragana Fatić, Marija Obradović , Nađa Marsenić, Mirjana Čukić, Arnela Abdurahmanović, Božana Barjaktarović, Nikoleta Ivanović, Bobana Simonović, Armina Abdurahmanović, Anastasija Vuković, Kristina Mihajlović, Paola Iritano,Sara Trubljanin i Jelena Đukić.

Bila je ovo prilika da se izdvoje i pomenu brojni uspjesi koje su učenici ove škole tokom  godine postigli na međunarodnim,  državnim, opštinskim, sportskim i muzičkim takmičenjima.

Nagrađeni učenici uz diplomu Luča dobili su i vrijednu literaturu. Kao i prethodnih godina Momčilo Šćekić, vlasnik Vile “Šćekić” u Čanju, za dobitnike diplome Luča I obezbijedio je šestodnevni nagradni boravak u svom hotelu, dok je prevoz do Čanja obezbijedila Opština Berane.

Hipotekarna banka novčano je nagradila  đaka generacije Aleksandru Račić.

Snežana Milić

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply