FUDBALERKE “CVETEX-a” NA TURNIRU U ŠKOTSKOJ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Članice Fudbalskog kluba “Cvetex”, Marijana Cimbaljević, Jovana Bjelanović, Jelena Ralević i Aida Kalač, sa ženskom kadetskom reprezentacijom Crne Gore, učestvovaće na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji će, od 14. do 20. oktobra, biti održan u Škotskoj.

Beranka Marijana Cimbaljević, kapitenka Cvetex-a, kazala je da će dati sve od sebe da izbore plasman na Evropsko prvenstvo i da ih jaki konkurenti – Italija, Škotska i Sjeverna Irska, neće pokolebati u toj namjeri.

Marijana Cimbaljević

“Prošle godine sam, sa kadetskom reprezentacijom, učestvovala na ovakvom turniru, koji je odigran u našoj zemlji. Tada nijesam provela ni minut na terenu, tako da će turnir u Škotskoj biti prilika da upišem prvi zvanični nastup u dresu reprezentacije. Konkurencija u timu je veoma jaka i pružiću maksimum da se izborim za svoje mjesto”, naglasila je Marijana.

Za mjesta u bekovskoj liniji konkurisaće Jovana Bjelanović i Jelena Ralević, kojima će ovo biti prvo veliko takmičenje na kojem će učestovati.

“Prijatno smo iznađene pozivom selektora koji je došao nakon kampa u Beranama, čije smo bile učesnice. Daćemo sve od sebe u svim utakmicama koje nas očekuju na turniru i nadamo se najboljem. Očekujemo svoju minutažu i nadamo se da ćemo bar jednu utakmicu početi u prvih 11 i na taj način dobiti priliku da pokažemo šta znamo i umijemo”, kazale su ove talentovane djevojke.

Jovani i Jeleni mnogo znači to što su se našle na spisku selektora kadetske fudbalske reprezentacije Crne Gore Mirka Marića. Jovana će prvi put obući dres reprezentacije, dok će Jelena prvi put igrati zvaničnu utakmicu. Prije ovog turnira, Jelena je, kao reprezentativka, učestovala na Trofeju FSCG koji je, u junu, održan u Podgorici, na kom su za protivnike imale Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Sjevernu Makedoniju.

Crna Gora se, u prvom kolu, 14. oktobra, sastaje sa favoritom grupe, Italijom. Tri dana kasnije naše fudbalerke igraju protiv domaćina turnira, dok će meč sa Sjevernom Irskom biti odigran 20. oktobra, kada se turnir i završava.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply