FORMIRANJE ALIMENTACIONOG FONDA ZAJEDNIČKI CILJ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zajednički cilj Skupštine i Udruženja Roditelji je da se što prije formira Alimentacioni fond, saopšteno je na sastanku potpredsjednice Skupštine Branke Bošnjak sa predstavnicama tog udruženja.

Bošnjak se danas sastala sa izvršnom direktoricom udruženja Kristinom Mihailović, Dejanom Ponoš i advokaticom Majom Živković na temu osnivanja Alimentacionog fonda.

Sagovornice su se, kako je saopšteno iz Skupštine, saglasile da je to jedna od gorućih tema, i da je vrlo pohvalno to što je novoosnovani Ženski klub Skupštine prepoznao to kao jednu od svojih prioritetnih aktivnosti.

„Udruženje roditelja je upoznalo Bošnjak sa nizom konkretnih problema sa kojima se susreću samohrani roditelji, a koji bi mogli biti riješeni usvajanjem Zakona o alimentacionom fondu“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Udruženja su kazali da su spremni da budu dio ekspertskog tima za pisanje tog zakona.

„S obzirom na to da su kroz svoje aktivnosti u stalnom kontaktu sa samohranim i roditeljima čija djeca ispaštaju zbog neodgovornosti, najčešće očeva, koji izbjegavaju zakonsku obavezu plaćanja alimentacije za izdržavanje djeteta“, kaže se u saopštenju.

Kako je saopšteno, obje strane su saglasne da djeca treba da budu prioritet i da treba uraditi sve da se njima omoguće sva prava koja ih sleduju zakonima i ratifikovanim konvencijama, kako bi im se pomoglo u bezbrižnom odrastanju.

„Zato nam je zajednički cilj da što prije dođe do realizacije formiranja Alimentacionog fonda“, navodi se u saopštenju, prenosi portal Vijesti.

Sagovornice su se usaglasile da treba reformisati i poboljšati efikasnost centara za socijalni rad i uspostaviti tačne evidencije kao jedan od preduslova za rad Alimentacionog fonda.

Share.

About Author

Leave A Reply