FONDACIJA „FOREVER FRIENDS“ U HUMANITARNOJ MISIJI U BERANAMA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Forever Friends“, humanitarna fondacija kompanije Fashion Company, obezbijedila je i uručila vrijednu donaciju mališanima, novorođenim bebama, Opštoj bolnici u Beranama i djeci zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi.

Donacija  ove humanitarne organizacije, koja od svog osnivanja pruža pomoć građanima Crne Gore i brine o onima kojima je pomoć najpotrebnija, sastoji se od bolničke opreme, zaštitnih maski i poklon paketića za najmlađe.

Podstaknuti željom da unesu radost u dječija srca, članovi fondacije su pripremili i paketiće za preko 100 mališana iz socijalno ugroženih porodica u Beranama.

Tim povodom naš grad je posjetila predsjednica ove humanitarne organizacije, rođena Beranka, Iva Babović, koja je posjetila Opštinu Berane i razgovarala sa predstavnica lokalne samouprave o ovoj i narednim donacijama.

“Vjerujem da u ovim izazovnim vremenima humanost ispunjava život smislom, a empatija i solidarnost predstavljaju prioritet za sve nas. Zaista je poseban osjećaj što sam u prilici da, kroz fondaciju na čijem sam čelu, pomognem Beranama, u koje su duboko usađeni korijeni moje porodice. Grad mog rođenja za mene predstavlja simbol časti i iskonske snage i ova donacija je način da pružimo dodatno ohrabrenje i pomoć u jeku pandemije”, naglasila je Babović.

Ona je dodala da je ovo prva pomoć Beranama koja je uručena preko Fondacije, ali da je njena porodica i ranije pomagala naš grad.

Savjetnik predsjednika opštine Berane, Darko Stojanović, koji je čelnici organizacije „Forever Friends“ poželio dobrodošlicu u rodni grad, istakao je zadovoljstvo što fondacija, uz pomoć Opštine, sprovodi jednu značajnu akciju u našem gradu i da se nada da zajednička saradnja neće stati na ovome.

„Vjerujem da ćemo u narednom peridou, na radost ranjivih/targetiranih grupa, imati još akcija kroz koje zajednički možemo da im pomognemo. Posebno nam je drago što ste na ovaj način nastavili humanu misiju vašeg oca Milije Babovića, koji je kao ugledni privrednik i ranije pomagao svoj grad, najčešće sportske klubove, što će, nadam se, biti nastavljeno i ubuduće“, dodao je Stojanović.

Na donaciji se zahvalio i pomoćnik sekretara Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti Mladen Stijović, koji je kazao da će se ovaj sekretarijat, koji se u okviru lokalne uprave bavi poslovima socijalne i dječije zaštite, pobrinuti da paketići stignu do mališanima kojima su namijenjeni.

„Posebno nam je zadovoljstvo što možemo da vas ugostimo u ovim prazničnim danima i pomognemo u sprovođenju jedne ovako humanitarne misije. U Sekretarijatu smo, 365 dana u godini posvećeni sporovođenju aktivnosti u oblasti socijalne i dječije zaštite i sarađujemo sa mnogim organizacijama. Radosni smo što imamo priliku da i sa Vama sprovedemo jednu značajnu aktivnost, koja će obradovati i olakšati praznične i naredne dane našim stanovnicima koji se, jednim dijelom nalaze u stanju socijalne potrebe“, naglasio je Stijović.

Tokom boravka u Beranama, Babović je posjetila Opštu bolnicu, koja je regionalna COVID bolnica za sjever države. U ime Fondacije Forever Friends, u znak zahvalnosti za požrtvovan i predan rad tokom pandemije korona virusa, uručila je  poklon paketiće za djecu ljekara, medicinskih sestara, laboratorijskih tehničara i ostalog medicinskog osoblja, koji su, kako je kazala, heroji ovog vremena.

Pored ovoga, Fondacija je Opštoj bolnici dostavila 100 kompleta posteljine, kao i 30 paketa za tek rođene bebe na ginekološkom odjeljenju ove bolnice.  

Forever Friends je obezbijedio i 200 zaštitnih maski za najbolje sportiste i studente iz Berana, koji svojim postignućima pružaju pozitivan primjer mladima i predstavljaju ponos cijele opštine.

Babović je, nakon posjete Opštoj bolnici, obišla i uručila poklone porodici Malević iz Gornje Budimlje, koja broji osmoro djece i šestočlanoj porodici Marinković iz Petnjika.

Nakon završetka humanitarne misije u našem gradu, Iva Babović je posjetila manastir Đurđevi Stupovi i razgovarala sa episkopom budimljansko-nikšićkim gospodinom Joanikijem.

Porodica Babović je jedan od donatora izgradnje hrama Svetog Simeona Mirotočivog u Beranama.

Forever Friends fondacija, koja djeluje na teritoriji Srbije i Crne Gore, u protekloj godini donirala je Crvenom krstu Crne Gore 20.000 eura za kupovinu respiratora, kao pomoć u liječenju zaraženih virusom COVID-19.

U okviru paketa donacije obezbijeđene su i 72 tone brašna za najsiromašnije crnogorske opštine, kako bi lakše prevazišli težak period sa kojim se zajedno suočavamo.

Andrija Turčinović

Share.

About Author

Leave A Reply