ENERGIJA ŽENE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Očekivanja koja žene mogu imati od sebe su često mnogo veća od onih koje njihova okolina realno ima od njih. U današnje vreme žene su sklone tome da sebi postavljaju veoma kompleksne i brojne zadatke kako bi iskreirale idealnu sliku o sebi. Svi segmenti njenog života, počevši od porodice, fizičkog izgleda, stabilne veze i posla kojim se bavi, govore u njeno ime. Pa samim tim, ukoliko bilo koji od ovih segmenata počne da škripi i da posustaje, žena oseća nezadovoljstvo koje vodi do smanjenog samopoštovanja i često frustracije koju oseća i pokazuje sebi i okolini.

Tačno je da naše okruženje ima očekivanja od nas i da jasno zahteva da ta očekivanja i ispunimo. Ispunjavajući tuđa očekivanja žena gubi svoj lični identitet pokušavajući da se uklopi u veću sliku i da bude prihvaćena. Zapravo, sve što žena radi a ne poklapa se sa njenim ličnim željama i potrebama, radi kako bi „bila prihvaćena“. Potreba da nas neko voli, da nas „prihvati onakvim kakvim jesmo“, da nas ne oceni loše ili da nas kazni odbacivanjem, je odličan način da prikrijemo i negiramo sve one unutrašnje potrebe i žudnje koje svaku ženu čine potpuno jedinstvenim i savršenim ljudskim bićem.

Frustrirana žena je nezadovoljna žena, čije nezadovoljstvo potiče iz njenog unutrašnjeg konflikta koji nastaje kao posledica nemogućnosti da udovolji i sebi i svima oko sebe. Takav osećaj često može da dovede do hroničnog neraspoloženja. Mnoge žene kako bi se oslobodile ovog neprijatnog osećaja počnu da potiskuju svoje najdublje i najiskrenije želje i da se mire sa tim da je njihova primarna uloga da budu na usluzi svima.

Share.

About Author

Leave A Reply