EMA I „LAVICE“ IZBORILE PLASMAN NA OLIMPIJSKE IGRE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore, čiji je važan šraf naša sugrađanka Ema Ramusović, učestvovaće na Olimpijskim igrama (OI), koje će, od 23. jula do 8. avgusta, biti održane u Tokiju.

Ovo će biti treći nastup „Lavica“ na najvećoj svjetskoj smotri sportista, koje su najznačajniji uspjeh ostvarile 2012. godine, na OI u Londonu, kada su osvojile srebrnu medalju.

Ema već ima iskustvo igranja na ovom takmičenju, pošto je na prethodnoj Olimpijadi, u Rio de Žaneiru, branila boje Crne Gore.

Crnogorke su vizu za Tokio izborile na kvalifikacionom turniru u Podgorici, savladavši favorizovanu Norvešku (28:25). Istim rezultatom su pretrpjele poraz od Rumunije, što nije uticalo na plasman na Olimpijadu.

Ema je u izjavi za naš portal kazala da se utisci nakon turnira još uvijek nijesu slegli i da je presrećna i jako ponosna na svoju ekipu.

„To je izuzetan podvig nakon velike borbe protiv dva jako zahtjevna protivnika. Nije bilo jednostavno i lako igrati protiv zvučnih rukometnih imena, igračica koje su najbolje na svojim pozicijama u svijetu. U ovom slučaju timski duh je pobijedio, u svakom trenutku smo bile „gladne“ golova, odigrale smo dobro odbranu, dale posljednji atom snage i na kraju slavile“, istakla je Ema, koja je dva puta zaredom bila izabrana za najboljeg mladog pivota svijeta.

Smatra da je prerano govoriti o medaljama, ali je obećala veliku borbu i ostavljanje srca na terenu u  Tokiju,  na šta su navikle svoje navijače.

Foto: Ema Ramusović

Na klupi ženske seniorske reprezentacije Crne Gore, od novembra prošle godine, je danski stručnjak Kim Rasmusen, koji je sa „Lavicama“ osvojio osmo mjesto na Evropskom prvenstvu u njegovoj domovini.

„Kim je došao pred Evropsko prvenstvo kao grom iz vedra neba. Ostavile smo jak utisak na njega. Stalno ponavlja da nikada nije doživio takvu energiju i zajedništvo u timu“, naglasila je 24-godišnja Beranka.

Rukometašica Budućnosti se zahvalila navijačima na nesebičnoj podršci i ljubavi koju im pružaju na svim nastupima.

„Moram da pomenem i navijače iz mojih Berana, koji su me doveli do suza kad su, one noći kad smo izborile plasman na OI, došli ispred moje kuće i skandirali“.

Ramusović je nedavno potpisala dvogodišnji ugovor sa CSM Bukureštom i na kraju tekuće sezone razdužiće opremu u ŽRK „Budućnost“, za koji je sa 18 godina debitovala u najkvalitetnijem takmičenju u Evropi, koje je osvojila 2015. godine.

Foto: CSM Bucharest

„Poslije osam godina odlazim iz Budućnosti, kluba u kojem sam odrasla i sazrela kao igrač i kojem ću dovijeka biti zahvalna za sva zajednička dešavanja i ostvarene snove. Još uvijek je rano pričati o Bukureštu, svakako da sam srećna što sam sklopila još jedan profesionalni ugovor i što ću svoju karijeru nastaviti u jednom od najboljih evropskih klubova“, kazala je Ema o prelasku u novi klub.

Ona je naglasila da je Berane uvijek u njenom srcu, gdje god se nalazila i šta god da radi.

„Tu je moj dom, moja porodica i prve rukometne korake sam napravila u rodnom gradu. Prelijepe uspomene me vežu za moj grad i uvijek se radujem kada mu se vraćam“, zaključila je Ema Ramusović.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply