DŽAVNA SMOTRA RECITATORA U CENTRU ZA KULTURU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na šestoj Državnoj smotri recitatora, koja će biti održana 7.juna u Centru za kulturu Berane, predstaviće se preko pedeset recitatora iz Crne Gore.

“Ove godine će se na Državnoj smotri predstaviti 55 pobjednika školskih i opštinskih takmičenja iz dvadeset crnogorskih gradova, što je znatno veći broj u odnosu na prošlogodišnju manifestaciju. Takmičenje se obavlja u tri kategorije i to: prva od prvog do petog razreda, druga od šestog do devetog i treća koju čine učenici srednjih škola”, objasnila je urednica kulturnih programa u beranskom Centru za kulturu Gorica Ćulafić.

Na ovoj manifestaciji Berane će predstavljati Staša Pešić (OŠ “Vuk Karadžić”), Jovana Luković (OŠ “Vukašin Radunović”) i Adnan Uković (Gimnazija “Panto Mališić”).

U revijalnom dijelu takmičenja nastupiće učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje, koji su inače ove godine imali sjajne rezultate na takmičenjima u zemlji i regionu.

U pozorišnom dijelu manifestacije nastupiće učenici osnovne škole “Radomir Mitrović” sa predstavom pod nazivom “Znaš li ti ko je moj tata?”, koja govori o nenasilnoj komunikaciji.

“ Za učesnike svih kategorija su obezbijeđene nagrade u vidu zahvalnica i diploma, knjiga, a takođe i novčane nagrade za prvoplasirane učesnike, kazala je Ćulafic.

Aleksandra Vujović Vešović/ Aleksandar Magdelinić

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply