DUKAJ: PRIORITET VEĆI STEPEN AUTONOMIJE LOKALNIH SAMOUPRAVA I DECENTRALIZACIJA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministar javne uprave, mr Maraš Dukaj, sa saradnicima, boravio je danas u radnoj posjeti opštini Berane i sastao se sa predsjednikom Opštine Vukom Todorovićem.

Razmijenili su mišljenja na teme koje se odnose na funkcionisanje Opštine Berane, na dostignuća i izazove i razgovarali o načinima kako da se ti izazovi prevaziđu.

Ministar Dukaj je istakao da je prioritet Ministarstva javne uprave veći stepen autonomije lokalnih samouprava i decentralizacija.

„U tom smislu formirana je Radna grupa za izradu analize sistema funkcionisanja lokalnih samouprave, koja obuhvata sve oblasti njihovog djelovanja i očekujemo da ćemo imati precizne rezultate početkom novembra, što će biti putokaz daljeg djelovanja”, kazao je ministar Dukaj.

Ministar je saopštio da će Ministarstvo javne uprave dati punu podršku opštini Berane kako bi se obezbijedilo efikasno pružanje usluga građanima i istakao važnost uspostavljanja saradnje u oblasti e-uprave u cilju stvaranja efikasne i ekonomične javne uprave.

Predsjednik Todorović se zahvalio na interesovanju i posjeti Beranama i naglasio da se u Opštini realizuje više važnih projekata sa akcentom na unapređenje digitalizacije lokalne samouprave.

„Imali smo veoma sadržajan razgovor i gotovo identične stavove po pitanju decentralizacije i digitalizacije opština. Ukazali smo na teškoće sa kojima se suočava naša opština i daćemo puni doprinos da pomognemo da se napravi novi Zakon o lokalnoj samoupravi.

Predsjednik Todorović je upoznao ministra sa aktuelnim razvojnim projektima, te budućim planovima koji su funkciji daljeg ekonomskog i regionalnog razvoja opštine Berane.

„Preduzimamo aktivnosti u cilju poboljšanja funkcionisanja rada opštine u koordinaciji sa svim drugim organima i institucijama,  kako bi se obezbijedilo efikasno i odgovorno pružanje usluga građanima“, kazao je Todorović.

Pored ministra Dukaja, sastanku su prisustvovali državni sekretar Dragiša Janjušević i načelnica Nina Blažić. U ime Opštine Berane, pored predsjednika, sastanku su prisustvovali glavni administrator Opštine Miladin Tmušić i Dubravka Jovančević, šefica Kabineta predsjednika opštine.

Slađana Cimbaljević

Share.

About Author

Leave A Reply