DRESOVI ZA SPORTSKE KLUBOVE SREDNJIH ŠKOLA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sportski klubovi srednjih škola iz Berana ove godine će učestvovati na  opštinskim i državnim takmičenjima u stilu profesionalaca zahavaljujući Sekretarijatu za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO koji je školama donirao dresove.

“Nedavno je održan Novogodišnji sportski turnir na kojem su učeštvovali klubovi osnovnih i srednjih škola sa teritorije naše opštine, tako da smo u neposrednom kontaktu sa klubovima imali priliku vidimo šta  im je od sportske opreme najpotrebnije. Upravo tako je i krenula inicijativa da ove godine školama poklonimo dresove i učinimo da njihovi klubovi, i u tom smislu, nastupaju reprezentativno” kazao je za Radio Berane sekretar resornog Sekretarijata, Goran Folić.

Rad školskih sportskih klubova, kako je on kazao, je od izuzetnog značaja u cilju podsticanja mladih na bavljenje sportom.

“Škola predstavlja bazu, jer svi sportski klubovi talente pronalaze upravo u njima, zato je važno ulagati u školski sport. Djeca su bila oduševljena zbog desova koje im je opština Berane obezbijedila, a i iz razgovora sa direktorima škola i profesorima fizičkog mogu da kažem da su jako zadovoljni zbog ove donacije. Mi ćemo, u narednom, periodu nastaviti da ih podržavamo i poklanjamo potrebne sportske rekvizite” dodao je Folić.

Kako je planirano, resorni Sekretarijat, će ovu aktivnost proširiti i na beranske osnovne škole.

“Nećemo izostaviti ni osnovne škole, kojih u Beranama ima osam, već smo zakazali razgovore sa direktorima i aktivima profesora fizičkog vaspitanja, tako da računam da ćemo već narednog mjeseca i njima uručiti dresove” najavio je Folić.

U toku je preregistracija klubova kod Ministarstva sporta, a taj proces već su započele srednje škole iz Berana, pa je on apelovao da taj postupak pokrenu i osnovne škole iz naše opštine.

“Sve četiri srednje škole su sve predale zahtjeve za preregistraciju, sada čekaju da se taj process završi. Imaću sastanke i sa profesorima iz osnovnih škola, očekujem da će i predate dokumentaciju. Rok za predaju ne postoji, Ministarstvu su prioritet sportski klubovi, pa tek onda slijedi preregistracija školskih sportskih klubova” objasnio je Folić dodajući da je jako bitno da se školski sportski klubovi preregistuju i ostvare mogućnost da učestvuju na državnim takmičenjima i apliciraju za podršku Ministarstva sporta.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply