DR MIRA OBRADOVIĆ, ISTAKNUTI RADIOLOG ORDINIRA U OPŠTOJ BOLNICI BERANE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Opšta bolnica (OB) u Beranama je u saradnji sa Kliničkim centrom Crne Gore (KCCG), a uz podršku Ministarstva zdravlja angažovala konsultante iz KCCG kako bi pacijentima iz Berana i ostalih opština sjeverne regije olakšali liječenje, unaprijedili zdravstvenu zaštitu, smanjili troškove liječenja i rasteretili liste čekanja u Kliničkom centru.

“Beranska bolnica oduvijek je bila poznata po dobrim ljudima i ljekarima koji su pomagali svojim pacijentima, a koji su zbog prirode posla morali nastaviti svoj radni angažman u Kliničkom centru Crne Gore ili drugim zdravstvenim centrima/klinikama širom bivše Jugoslavije. Ali kada je potrebno, nesebično se vraćaju pomagajući svojim kolegama i pružajući najbolje zdravstvene usluge našim pacijentima”, ističe se u saopštenju OB Berane.

Dr Mira Obradović u Opštoj bolnici ordinira već mjesec dana, u cilju lakšeg i kvalitetnijeg očitavanja snimaka magnetne rezonance kod djece.

“Ovo umnogome olakšava rad u našoj bolnici, a u pogledu dijagnostikovanja određenih oboljenja, smanjuje liste čekanja, unapređuje zdravstvenu zaštitu i nudi nam mogućnost da brzo i efikasno reagujemo bez dodatnih čekanja, i na taj način pružimo najbolju zdravstvenu zaštitu našim pacijentima, posebno onim najmlađim”, navodi se u saopštenju.

Dr Obradović, kako dodaju iz OB Berane, uz pomoć magnetne rezonance, koju ova bolnica ima kao jedina javna zdravstvena ustanova, izvan Kliničkog centra Crne Gore, vrši dijagnostiku:

  • MR endokranijuma,
  • MR dijagnostika u okviru ispitivanja sluha i drugih stanja vezanih za temporalnu kost,
  • MR pregledi kičme,
  • MR pregledi gornjeg abdomena sa MRCP,
  • MR pregledi male karlice i
  • MR enterografije kod djece.

Dr Mira Obradović završila je Gimnaziju “Panto Mališić” u Beranama, Medicinski fakultet u Nišu, gdje je 2011. godine i završila specijalizaciju iz radiologije. Konsultant je u više PZU.

Opšta bolnica Berane će, kako poručuju, i u narednom periodu angažovati konsultante kako bi unaprijedili zdravstveni sistem u našem gradu i na najbolji mogući način pomogli našim pacijentima, a uz pomoć i podršku Ministarstva zdravlja.

Share.

About Author

Leave A Reply