DOM ZDRAVLJA: NASTAVLJA SE VAKCINACIJA PO PRIORITETNIM GRUPAMA PROTIV COVID-19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Domu zdravlja Berane u toku je vakcinacija protiv COVID-19 lica starijih od 70 godina.

Kako je saopšteno iz te zdravstvene ustanove, sjutra počinje vakcinacija osoba starijih od 60 godina, osoba starijih od 18 godina sa komorbiditetima, odnosno hroničnim bolestima, zaposlenih u privatnim i javnim zdravstvenim ustanovama, kao i zaposlenih u vitalnim službama na državnom i lokalnom nivou i vaspitno-obrazovnim ustanovama.

Za vakcinaciju protiv COVID-19 građani se mogu prijaviti telefonskim pozivom na besplatni broj 1717 putem posebno organizovanog centra za pozive, nakon čega će ih operateri centra informisati o zakazanom terminu za vakcinaciju.

Građani svih starosnih kategorija za vakcinaciju se mogu prijaviti i putem internet platforme www.covidodgovor.me gdje se u dijelu Imunizacija, popunjavanjem upitnika iskazuje interesovanje za primanje vakcine protiv COVID-19.

Iz Doma zdravlja su pojasnili da svi oni koji su zainteresovani za vakcinaciju ne moraju biti osiguranici Fonda za zdravstveno osiguranje i da su svi državljani Crne Gore po automatizmu kandidati za primanje vakcine.

Share.

About Author

Leave A Reply