DJECA CRTALA NA PLATOU ISPRED OPŠTINE (FOTO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Polaznici JPU „Radmila Nedić“, korisnici Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, učenici osnovnih i srednjih škola danas su, na manifestaciji „Djeca slikaju na asfaltu“, iskazali svoju kreativnost i likovno umijeće i crtežima oslikali plato ispred Opštine.

Osim što su po slobodnom izboru vedrim bojama slikali po asfaltu, mladi umjetnici su boje prenijeli i na platno i papir.

Kako se iz godine u godinu ovoj manifestaciji priključuje sve veći broj učesnika, planirano je da ona dobije regionalni karakter.

„Za narednu godinu planiramo da pozovemo djecu iz gradova pobratima iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Kroz ovu manifestaciju imaćemo i zajedničku izložbu u Polimskom muzeju, na kojoj će iz svake škole biti izloženo po šest radova“, kazala je, u ime organizatora – Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, Jelena Božović.

Ona je podsjetila da su mladi prvi put ovu manifestaciju organizovali prije 40 godina, ali je uz određene prekide nastavljena prije šest godina.

„Mi smo tu da obnavljamo programe koji podrazumijevaju kulturnu obnovu grada, ali i da nastavimo da radimo na tome da Berane bude prepoznatljivo kao grad kulture, posebno kao grad stvaralaštva mladih“, naglasila je Božović.  

Maja Martinović, učenica Gimnazije „Panto Mališić“, drugi put je učestvovala na ovoj manifestaciji za koju kaže da je jedno lijepo iskustvo i prilika da mladi ispolje svoju kreativnu stranu i urade nešto lijepo i korisno za svoj grad.

Manifestaciji likovnog dječijeg stvaralaštva „Djeca slikaju na asfaltu“ ove godine su se priključili i učenici OŠ „Bajo Jojić“ iz Andrijevice i OŠ „Mahmut Adrović“ iz Petnjice, čiji radovi će takođe biti izloženi na zajedničkoj izložbi.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply