DIREKTORAT ZA VANREDNE SITUACIJE UPOZORIO NA NESTABILNE VREMENSKE PRILIKE U NAREDNIH PET DANA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U periodu od 22. do 26.januara, područje Crne Gore će dominantno biti pod uticajem ciklonske aktivnosti koja će usloviti nestabilne vremenske prilike na teritoriji naše države, i u regionu, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

Oni su apelovali na građane i na ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meterološkoj situaciji.

“U centralnim i južnim predjelima očekuje se obilnija količina kiše, naročito u periodu od 22. do 24. januara. Na sjeveru, u planinskim predjelima smjenjivaće se snijeg, susnježica i kiša. Očekuje se i jak južni vjetar na primorju, dok će na sjeveru kratkotrajni udari imati olujnu jačinu. U periodu od petka do nedjelje  očekuje se naglo topljenje snijega. Postoji opasnost od podizanja nivoa mora, sa povremeno izraženim udarima talasa”, kazali su iz Direktorata.

U saopštenju navode da zbog obilnih padavina može doći do povećanja vodotoka rijeka i jezera, a samim tim i mogućih poplava na područjima sa povećanim rizikom.

“Za pomenuti period, sistem zaštite i spašavanja će podići nivo operativne spremnosti za reagovanje u ovim situacijama. Građanima su na raspolaganju dežurni brojevi 112 ( Direktorata za vanredne situacije – OKC-a) i 123 (Služba zaštite i spašavanja), putem kojih se mogu informisati o stanju na terenu i o postupanjima u konkretnim situacijama”, navodi se u saopštenju.

Share.

About Author

Leave A Reply