DIK potvrdio: Ovih 15 lista su u izbornoj trci

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Državna izborna komisija (DIK) potvrdila je 15 lista za parlamentarne izbore zakazane za 11. jun. DIK nije prihvatio dvije liste i to grupe građana “La casa de papel” i Crnogorske građanske akcije (CGA).

Ostaje mogućnost listama koje nijesu potvrđene da se žale Ustavnom sudu.

Državna je potvrdila sljedeće izborne liste: “Pravda za sve” Vladimir Leposavić, Pokret “Preokret”, Pokret za promjene, Savez “Mi možemo za građansku Crnu Goru”, Hrvatska građanska inicijativa (HGI), SDP Crne Gore, DPS-SD-LPCG-DUA “Zajedno”, Albanski forum, Bošnjačka stranka, Pokret Evropa sad, Savez “Za budućnost Crne Gore” NSD-DNP-RP, Savez Demokrata i URA, Savez SNP – Demos, Albanska alijansa, Savez Prava Crna Gora – DHS – DSS- SCG – Pokret za Pljevlja.

Rok za predaju lista istekao je 16. maja u ponoć, a ukupno je predato 17 izbornih lista.Redosljed lista za vanredne parlamentarne izbore DIK će utvrditi 26. maja, a štampaće se najvjerovatnije 3. juna.

Odluku o raspisivanju prijevremenih parlamentarnih izbora za 11.jun donio je doskorašnji predsjednik Crne Gore Milo Đukanović 17. marta, a dan ranije donio je i Ukaz o raspuštanju Skupštine Crne Gore.

Share.

About Author

Leave A Reply