DAN STUDENATA: RADIO BERANE U VISOKOJ MEDICINSKOJ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Poslije svih previranja i trvenja koja su se dešavala prošle jeseni, Visoka medicinska škola u Beranama ove godine funkcioniše onako kako je na kraju dogovoreno.

To je Radiju Berane rečeno u sekretarijatu ove visokoškolske ustanove, jedine koja je još preostala da radi i funkcioniše u našem gradu, od nekadašnjih šest.

Sekretarka Lidija Šekularac kazala je da su studenti petnaest dana prakse u Podgorici obavili u decembru prošle godine, kao i da će još petnaest dana obaviti sljedećeg mjeseca.

“Sva ostala teoretska predavanja odvijaju se u Beranama i tu nema nikakvih problema”, kazala je Šekularac.

Ona je dodala da je ove školske godine upisano 72 studenta, dok ih ukupno, na sve tri godine, kao i na specijalističkim studijama, koje se takođe obavljaju u Beranama, trenutno ima 315.

“To je značajan broj i tim mladim ljudima mnogo znači što je škola opstala u Beranama. Nadamo se da će tako i ostati”, kazala je Šekularac.

Ona nije mogla reći kada će Visoka medicinska škola, koja je sada podstanar u zgradi Crvenog krsta, preći u novu zgradu takozvanog Univerzitetskog centra, s obirom da postoji dosta otvorenih pitanja kako će se taj centar finansirati.

“Ono što znamo je to da je već najavljeno otvaranje zgrade u dijelu koji će funkcionisati kao internat, odnosno studentski dom. Nas još niko nije zvanično ništa obavještavao. Znamo i mi ono što svi iz medija znaju, da je Ministarstvo prosvjete više puta najavljivalo da će cjelokupan Univerzitetski centar biti vrlo brzo otvoren”, rekla je sekretarka Visioke medicinske škole u Beranama.

To bi, kako dodaje, značilo i da će ova škola konačno dobiti svoje prostorije i mnogo bolje uslove za nastavu, kao i život i rad studenata.

Visoka medicinska škola u Beranama je otvorena 2005. godine i do sada je iz nje izašlo blizu petsto diplomiranih studenata.

Share.

About Author

Leave A Reply