DAN SMŠ “DR BRANKO ZOGOVIĆ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Srednja medicinska škola (SMŠ) “Dr Branko Zogović” danas obilježava 27 godina postojanja i rada.

Tim povodom, u svečanoj sali škole, upriličena je prigodna svečanost, na kojoj se brojnim gostima, kolegama u penziji, članovima kolektiva i učenicima obratila direktorica Mirosava Mira Bojović.

“U ovom nebeskom plavetnilu i svjetlosti naših Berana, u vječno živom hramu malih a velikih duša, ovdje gdje znanje pleše savršeno kružno kolo i gori Luča Njegoševa, mi danas slavimo 27 godina postojanja i rada naše škole”, kazala je ona.

Podsjetila je da je ova obrazovna ustanova počela sa radom školske 1995/96. godine, kao područno odjeljenje Medicinske škole iz Podgorice, a da je akt o njenoj samostalnosti donesen 5. avgusta 1996. godine.

“Prve godine njenog rada upisana su 122 učenika, ali se taj broj povećavao iz godine u godinu, pa je već 2009. godine upisano oko 1.000 učenika. Zbog većeg broja učenika, škola je počela sa radom u dvije smjene a za potrebe nastave adaptiran je dio Gimnazije i dograđeno 500 m2 radne površine – učionice i kabineti. Danas škola broji 515 učenika, i dalje radi u dvije smjene i savremeno je opremljena za izvođenje teorijske i praktične nastave”, rekla je Bojović i dodala da nastavu izvode profesori opšteobrazovnih predmeta, ljekari i izvođači praktične nastave.

Ona je naglasila da profesija, koju su odabrali učenici ove škole, nije nimalo laka a put do cilja, iako pravi, prate brojne obaveze.

“U ovom malom ali nama značajnom prostoru, njedrimo i školujemo buduće zdravstvene radnike, laborante, farmaceute i ljekare. Oni su budući stub našeg zdravstva… Naša škola je kao mehanizam Big Bena. Ako bude nedostajao samo i jedan mali dio, ona neće moći normalno da radi. Zato su nam svi važni – učenici, nastavnici, spoljni saradnici i tehničko osoblje”, istakla je direktorica Bojović.

Prije njenog obraćanja, hor škole je izveo državnu himnu Crne Gore. U nastavku programa učenici su predstavili aktivnosti koje su realizovane između dva Dana škole i govorili poeziju.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply