Da li se može desiti da crnogorski političari na posao idu biciklom?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sa jabukom u ruci i biciklom na posao. Tako holandski premijer, kao i milioni Holanđana bez obzira na društveni status ili visinu plate, svakodnevno dolaze na posao. Slika na crnogorskim ulicama je kada su u pitanju političari drugačija – blindirani automobili sa pratnjom, obezbjeđenjem i rotacijom… Da li ćemo ubuduće više predstavnika vlasti viđati na biciklima i u autobusima zavisi samo od njihovog ličnog izbora i osjećaja solidarnosti.

U Crnoj Gori smo već imali primjer visokog službenika Vlade koji je redovno dolazio biciklom na posao. Bio je to ministar za urbani razvoj i zaštitu životne sredine, čuveni arhitekta i urbanista Ranko Radović, u periodu od 2002. do 2003. godine. U izjavama koje je tada davao za medije, ministar Radović naglašavao je da želi da na taj način pokaže sugrađanima da je biciklo prigodno prevozno sredstvo za podgoričke uslove, koje može odlično da posluži i ministru.

Radović je planirao mjere za usporavanje i smirivanje automobilskog saobraćaja u centru grada i povratak bicikala na ulice, ali nije stigao da ih sprovede: napustio je ministarsku poziciju već krajem 2003. godine.

U mnogim gradovima širom svijeta službenici na visokim državnim funkcijama odlučuju se za prevoz biciklom iz sličnih razloga – kao javne ličnosti čije je ponašanje konstantno pod medijskom lupom, predsjednici, premijeri i ministri svojim izborom prevoznog sredstva žele da pokažu svoj odgovoran odnos prema životnoj sredini i da pruže primjer drugima. Tako u medijima vidimo predsjednika Austrije u bečkom autobusu, njemačku kancelarku u metrou, a premijera Holandije i gradonačelnika Londona na biciklu.

“Svima njima je cilj da njihovi sugrađani primijete i prate njihov primjer, i da počnu redovno da koriste ova prevozna sredstva umjesto ličnih automobila. Očekivana reakcija stanovništva je: kad gradonačelnik i ministar idu autobusom ili biciklom na posao, zašto ne bih i ja? Naravno, u naprednim biciklističkim gradovima kao što su Amsterdam ili Kopenhagen, u kojima su uslovi za urbani biciklizam odlični i u kojima veliki dio stanovništa već koristi biciklo kao prevozno sredstvo, oni koji obavljaju važne javne funkcije prosto će usvojiti to ponašanje jer je najpogodnije: bez obzira na funkciju koju obavljate, zašto biste putovali automobilom do posla, upadali u gužve i mučili se sa traženjem i plaćanjem parkinga, ako je putovanje biciklom lakše i brže?”, kaže za CdM Sonja Dragović, civilna aktivistkinja i urbanistkinja iz NVO Biciklo.me.

U Crnoj Gori, smatra Dragović, pitanje putovanja visokih javnih službenika do posla trebalo bi da prije svega bude pitanje osnovne pristojnosti i solidarnosti sa sugrađanima.

“Godinama smo svjedočili nizu loših praksi, kao što su kupovine nepojmljivo skupih automobila za potrebe javnih funkcionera, za koje je ponekad izdvajano više novca nego za ukupne godišnje subvencije za javni prevoz u glavnom gradu – a javni prevoz u Podgorici je godinama u jako lošem stanju i potreban mu je temeljni preobražaj. Ako funkcioneri na odgovornim pozicijama preporučuju građanima Podgorice i drugih crnogorskih gradova da putuju biciklom ili autobusom, trebalo bi da tu preporuku podrže i sopstvenim primjerom – pogotovo u okolnostima u kojima se sada nalazimo, kada očekujemo ekonomsku krizu i kada je svaka ušteda važna, i javnom budžetu i u domaćinstvima”, ocjenjuje Dragović.

Ona posebno ističe da će javni funkcioneri koji vode dobrim primjerom imati i veće poštovanje i povjerenje građana, a i bolje će razumjeti probleme u javnom prevozu i nedostatnosti biciklističke infrastrukture ako ih sami iskuse.

“Međutim, da li ćemo ubuduće više predstavnika vlasti viđati na biciklima i u autobusima zavisi samo od njihovog ličnog izbora i osjećaja solidarnosti”, zaključuje za CdM Dragović.

Crna Gora, pokazuju godišnje revizije, značajno novca iz državnog budžeta troši za nabavku i održavanje skupocjenih vozila, kao i goriva.

Pre­ma ra­ni­jim po­da­ci­ma dr­žav­ne in­sti­tu­ci­je u Cr­noj Go­ri ras­po­la­žu sa preko 3.700 slu­žbe­nih auto­mo­bi­la.

Izvor-cdmonline

Share.

About Author

Leave A Reply