ČETVRTO MJESTO ZA ROK BEND “ALT”(video)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rok bend ALT iz našeg grada,osvojio je četvrto mjesto na prvom Gimnazija Festu Danilovgradation. Bend čine pet učenika prvog razreda Gimnazije “Panto Mališić”- Anja Boričić, Lea Agović, Teodora Fatić, Anastasija Peković i Andrej Pajković.

“Ovaj Festival, bio je jedno nezaboravno iskustvo. Imali smo jaku ekipu i veliku podršku direktora škole Sretena Lutovca. Na festu je učestvovalo deset bendova iz svih crnogorskih gradova i bila je jaka konkurencija. Mi smo osvojili četvro mjesto, što je veliki uspjeh. Zadovoljni smo organizacijom i sve je proteklo u najboljem redu. Bend ALT nastao je prije dva mjeseca. U početku je brojao tri člana, a kasnije je sastav proširen”, kazala je članica benda Anja Boričić.

Naziv Bend ALT, kako je istakla Teodora Fatić, je  muzički pojam koji se odnosi na niski ženski glas i to su ujedno početna slova njihovih imena.

“Najčešće sviramo rok, kao što su hitovi poznatih grupa sa EX YU prostora, a ponekada se upustimo i u sviranje popa, džeza i dugih pravaca”, pojasnila je Fatić.

Na Festivalu Danilovgradation, svaki bend je nastupio sa tri kompozicije od kojih je jedna autorska.

“Tekst za autorsku pjesmu napisala je profesorica Ljerka Petković uz izmjene vokala benda. Aražman je uradio Novo Brakočević, uz određene naše sugestije, a mentor nam je bio i profesor Dragan Bubanja”, naglasila je Anastasija Peković.

Fantastične uspjehe sa takmičenja nosi i Lea Agović, koja je istakla da je i dobro druženje obilježilo boravak u Danilovgradu.

“Atmosfera na festivalu je bila nesvakidašnja, a imali smo i podršku navijača. Na sceni smo izgledali samouvjereno i uživali u tome što radimo, a to je stvaranje muzike. Takođe, stekli smo nova poznanstva jer nas sve veže interesovanje za muziku”, rekla je Lea Agović.

Nastup u Danilovgradu

Jedini muški član benda Andrej Pajković, po prvi put svira bubnjeve, upravo u ovom bendu. Uz naporan rad i pomoć iskusnijih Nova Brakočevića i Lazara Labudovića, kako je kazao, uspio je da savlada tehnike sviranja bubnjeva.

“Na početku sam koristio električne bubnjeve koji nisu bili najadekvatniji za nastup, a kasnije škola “Vuk Karadzić” nam je ustupila prave bubnjeve. Zavolio sam ovaj instrument, nastaviću i ubuduće da sviram bubnjeve, zapravo to će postati moj hobi”, kazao je Pajković.

Na  prvom Gimnazija festu Danilovgradation, nagradu za najbolju autorsku kompoziciju osvojio je bend iz nikšićke gimnazije „Ne bilo rocka“, čime su ujedno proglašeni pobjednicima festivala.

Tamara Babović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply