BOGDANOVIĆ NAJAVIO IZGRADNJU NOVOG CENTRA ZA KULTURU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Beranama će biti izgrađena nova multimedijalna zgrada Centra za kulturu, što je. kako je kazao ministar Aleksandar Bogdanović, samo dio aktivnosti koje će u narednom periodu finasirati Ministarsvo kulture u našem gradu.

Tokom radne posjete Beranama. Bogdanović je otvorio XII Ljetnju školu za mlade dipolomate Gavro Vuković, a potom se sastao sa predsjednikom opštine Dragoslavom Šćekićem sa kojim je razgovarao o budućim zajedničkim projektima.

” U narednom periodu Ministarstvo i Opština Berane će partnerski realizovati veliki broj programa i aktivnosti, prvenstveno vezanih za izgradnju novog Centra za kulturu, koji bi bio centar za multimedijalnu djelatnost. Ministarstvo će već do sredine naredne godine ući u pripremu tehničke dokumentacije, a na Opštini je da pripremi projektni zadatak kako bi već naredne godine ušli u realizaciju ovog zahtjevnog posla” kazao je Bogdanović tom prilikom.

Foto: Ministarstvo kulture

Među planiranim aktivnostima je i uređenje spomen kompleksa na Jasikovcu, čijeu će rekonstukciju i bolju valorizaciju Ministarstvo takođe podržati.

“Taj spomen kompleks je umjetničko djelo velikog arhitekte Bogdana Bogdanovića, koji se izučava na svjetskim univerzitetima, i mi smo dužni da se sa posebnom pažnjom odnosimo prema njegovom djelu u Beranama. Već je započeta njegova rekonstrukcija, ali ćemo u narednom periodu uz partnerski odnos Ministarsva kompleks dodatno urediti i valorizovati”, rekao je predsjednik opštine Dragoslav Šćekić.

Šćekić je dodao da finansijska podrška Ministarsva kulturnim programima koji se realizuju u Beranama veća u odnosu na predhodne godine, ali da se nada da će u narednom periodu ona biti još veća.

Milena Bubanja Obradović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply