BESPLATNE RADIONICE “COCA-COLA PODRŠKA MLADIMA”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kompanija Coca – Cola HBC Crna Gora, nakon što je 2017.godine uspješno realizovala nacionalni program “Coca – Cola podrška mladima“, odlučila je da ovaj projekat ponovi i ove godine.

Radionice u okviru ovog projekta biće održane u sedam crnogorskih gradova u dva navrata – u periodu april – maj i od septembra do novembra.

Berane će biti domaćin ove radionice u prvom ciklusu, od 17. do 19.aprila.

Tamara Srbljanović, jedna od sertifikovanih trenerica – predavačica, koja će tokom radionice raditi sa mladima u našem gradu, pojasnila je za Radio Berane da se radi o nacionalnom programu koji ima za cilj da mladim ljudima pruži priliku da steknu nove profesionane i lične vještine kako bi postali konkurentni na tržištu rada i tako lakše našli posao.

Radionice traju tri dana i namijenjene su nezaposlenim licima od 18 do 30 godina.  Tokom radionica mladi uče o profesionalnoj orijentaciji i poslovnoj administraciji, kako da uspješno komuniciraju i upravljaju projektima, ali i kako da napišu CV i predstave se budućem poslodavcu na razgovoru za posao. Mladi kao posebno korisno ističu to što nauče vještine prezentacije i komunikacije, kao i rješavanje konflikata i osnove timskog rada. Na ovom radionicama mi ih učimo upravo onim znanjima i vještinama koje ne mogu dobiti u školi i na fakultetu, a koje su im potrebne na tržištu rada“, kazala je Srbljanović.

Ona ističe da poslodavci sve više traže zaposlene koji imaju izgrađene vještine komunikacije i prezentacije, znaju da rade u timu ili znaju da napišu projekat pa su se u Coca – Cola timu koji realizuje ove radionice fokusirali upravo na ove vještine. Podaci iz projekta realizovanog 2017.godine pokazuju da mladima usvojena znanja itekako pomažu pri ostvarivanju karijere.

Do sada smo za dvije godine kroz ovaj program osnažili 198 mladih iz četiri grada. Čak trećina njih je prijavila pozitivnu promjenu u karijeri nakon pohađanja radionica, dok je njih 28 našlo posao.Kompanija Coca – Cola HBC Crna Gora ulaže u ovaj projekatjer je nezaposlenost jedan od najvećih izazva sa kojima se suočavaju mlade generacije. Kroz ovaj program mi želimo upravo da im pomognemo da razviju samopouzdanje i ovladaju novim vještinama koje su danas svakako neophodne na tržištu rada”, istakla je Srbljanović.

Zaintersovani kandidati iz Berana mogu se prijaviti za učešće u Coca – Cola radionici za mlade popunjavanjem prijave na zvaničnom sajtu projekta www.coca-colapodrskamladima.me

„Nakon što razmotrimo da li kandidat ispunjava uslove propisane programom, koji su takođe istaknuti na našem sajtu, obavještavamo sve kandidate o potvrdi učešća na radionici. Kao što sam već rekla, potrebno je da kandidati imaju između 18 i 30 godina, da nisu ili visoku stručnu spremu, da ne učestvuju u drugim programima obuke,kao i da nisu osuđivani. To su osnovni uslovi, a takođe moraju imati i želju i motivaciju da steknu nove poslovne i lične vještine u cilju lakšeg pronalaženja posla. Radionice u Beranama počinju u srijedu 17.aprila. Do sada je popunjeno samo polovina mjesta pa mladi imaju priliku da se prijave i pridruže nam se tokom ta tri dana u prostorijama Regionalnog biznis centra“, pojasnila je Srbljanović.

Uz trodnevne radionice, dio programa se odvija i kroz digitalnu platformu, koja će putem on line predavanja, radionice i brojnu literaturu mladima omogućiti dodatnu edukaciju. Svi polaznici po završetku edukacije dobijaju sertifikat.

 Projekat kompanije Coca – Cola HBC Crna Gora “Coca -Cola podrška mladima” od početka su  prepoznali i podržali u Ministarstvu rada i socijalnog staranja i Zavodu za zapošljavanje Crne Gore, a na lokalnom nivou partneri projekta su Opština Berane i Regionalni biznis centar.

Mirka Dević

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply