BERANSKIM OSNOVCIMA I NAREDNE GODINE BESPLATNI UDŽBENICI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Opština Berane i naredne školske godine obezbijediće besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola na području naše opštine.

Takva odluka donijeta je jednoglasno na prvoj redovnoj sjednici Skupštine opštine.

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić je zahvalio odbornicima što su svi podržali ovu odluku od koje će interes imati svi učenici i njihovi roditelji.

On je jedino Zavodu za udžbenike zamjerio zbog činjenice da im ranijih godina nije dodjeljivan rabat, odnosno popust, koji inače daju privatnim preduzećima koji trguju udžbenicima.

“U našem slučaju to je dvadeset do trideset hiljada eura popusta. Mi ne tražimo da nam se taj novac vrati, već predlažemo da se ustupi Ministarstvu prosvjete koje bi ga usmjerilo za rekonstrukciju beranske Osnovne škole Donje Luge, za koju smo već uradili projekat. U tom pravcu ja sam već zatražio sastanak u Zavodu za udžbenike”, rekao je Šćekić.

Prije ove tačke dnevnog reda izabrani su savjeti Polimskog muzeja i Centra za kulturu kao i komisija za izradu statuta Opštine i poslovnika skupštine a  formiran je i žiri za dodjelu nagrade “21. jul” .

Za potpredsjednika Opštine Berane imenovan je Rade Kljajić, koji je i do sada obavljao tu dužnost, a za sekretara skupštine, putem konkursa, izabran je Zoran Jelić.

U nastavku sjednice, usvojeno je još nekoliko  odluka – o socijalnim davanjima ,  pristupanju izrade Statuta opštine Berane,  stavljanju van snage Sporazuma o osnivanju Regionalne turistučke organizacije kao i odluka o davanju saglasnosti na Ugovor oprodaji nepokretnosti UZZ br.95/2018 od 26.04. 2018. godine.

 

Share.

About Author

Leave A Reply