BERANSKI PLANINARI OSVOJILI VRH „KORAB“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sportsko-planinarski klub „Vojo Maslovarić“ iz Berana i planinarski klub „Vrhovi“ takođe iz Berana, osvoji su najveći vrh republike Albanije „Korab“ koji se nalazi na 2764 metara nadmorske visine.

Ekspedicija od 10 članova je u periodu od 7. do 13. Septembra ove godine učestvovala na međunarodnom pohodu koji je okupio veliki broj članova iz više zemalja.

„Sama priprema za ovaj pohod trajala je par mjeseci, jer se radi o planinskom vrhu za čije je savladavanje potrebno mnogo više kondicione težine, s obzirom na činjenicu da je dužina same staze samo u jednom pravcu 11km, i da vremenski period pohoda u jednom pravcu traje oko pet časova, a sama visinska razlika od tačke polaska do cilja je čak oko 1300m “, naglasio je Ivan Popović, predsjednik planinarskog kluba „Vojo Maslovarić“ .

Svi članovi kluba su uspješno savladali Albanski vrh „Korab“.

„Ovaj pohod ne bi uspjeli realizovati bez prijatelja kluba koji su ovaj pohod pomogli i samim tim omogućili. Posebnu zahvalnost izražavamo gradonačelniku Berana, gospodinu Dragoslavu Dadu Šćekiću, zatim preduzeću „MD Momo“ iz Berana kao i „SAVA Osiguranju“ i velikom prijatelju kluba, gospodinu Vitu Joksimoviću.“. naglasio je Popović.

U planove svojih daljih aktivnosti kluba za ovu godinu pored dijela posla koji je urađen u saradnji sa Zavodom za Zapošljavanje Crne Gore, kao što su markacije i održavanje staza, dogovoreno je da se taj dio posla produži i da se obavi markacija terena na još dvije planinarske staze.

“Aktivnosti će se nastaviti i u narednom periodu, tako da će se već narednog vikenda organizovati planinarska tura na vrh „Trojan“ koji se nalazi na planini Prokletije”,istakao je Popović.

Aleksandra Vešović/Aleksandar Magdelinić

Share.

About Author

Leave A Reply