BERANSKI ATLETIČARI SE OKITILI MEDALJAMA U BARU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na 25. Međunarodnom atletskom takmičenju Trofej Crne Gore članovi Atletskog kluba “Lim” osvojili su 12 medalja – tri zlatne, šest srebrnih i tri bronzane, dok su se sa ovog takmičenja članovi Atletskog kluba “Jump” vratili sa dvije srebrne medalje.

Kristina Dubak, koja je proglašena za najbolju atletičarku Trofeja Crne Gore, osvojila je zlato u trci na 100 metara sa rezultatom 12,60. Najsjajnim odličjima okitili su se Nemanja Dragović u bacanju koplja i Petar Veljić, u trci na 10.000.

Dvije srebrne medalje osvojila je Maša Bubanja, u trci na 100 metara sa preponama i skoku u dalj. Medalje istog sjaja otišle su u ruke Stefana Joksimovića, u trci na 110 metara sa preponama, Petra Veljića, u trci na 800 metara, Marije Živković, u trci na 400 metara i Nemanje Đurišića u trci na 10.000. U ovoj disciplini bronze su osvojili Marija Živković, u seniorskoj konkurenciji i Nemanja Dragović u juniorskoj.

Srebrne medalje osvojili su članovi Atletskog kluba Jump, Amar Kujović u bacanju koplja i Stefan Kolić u skoku u vis.

Na ovom takmičenju, član AK „Podgorica“ Danijel Furtula je bisk bacio 65 metara i 59 centimetara.

To je četvrti rezultat u svijetu ove godine i novi crnogorski rekord u bacanju diska.

„Tim rezultatom obezbijedio je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju“, saopšteno je iz Atletskog saveza.

Međunarodni atletski miting – Trofej Crne Gore okupio je atletičare iz 20 klubova Crne Gore i Bosne i Hercegovine, kao i takmičare Paraolimpijskog komiteta.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply