BERANSKE ŠKOLE PRELAZE NA ONLINE NASTAVU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Škole u Beranama prihvatile su preporuku Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta da se naredne sedmice nastava odvija online.

Ta informacija portalu Radija Berane potvrđena je od direktora beranskih osnovnih i srednjih škola.

Resor ministarke Vesne Bratić uputilo je danas svim javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama preporuku da tokom cijele sljedeće sedmice nastavu organizuju online.

Zbog zatvaranja škola u čak 11 opština i preporuke da i ostale pređu na online nastavu, iz Ministarstva su obrazovnim ustanovama ostavili mogućnost da ocjenjivanje đaka u okviru trećeg klasifikacionog perioda mogu završiti i početkom aprila.

“Uzimajući u obzir da se treći klasifikacioni period završava 31. marta, ukoliko se ocjenjivanje učenika i verifikovanje ocjena od stane odjeljenskih i nastavničkih vijeća ne završi do tada, škole to mogu realizovati početkom četvrtog klasifikacionog perioda”, naveli su iz Ministarstva prosvjete.

Podsjetili su da se online nastava za osnovne i srednje škole za školsku 2020/2021. godinu emituje na kanalima TVCG 2 i MNE SPORT, po programskoj šemi koja se objavljuje na posebno izrađenom web sajtu www.ucidoma.me, na portalu za nastavnike www.skolskiportal.edu.me i internet stranici Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. Za učenike koji prate nastavu na albanskom jeziku, časovi se emituju na kanalima TV Teuta i TV Boin.

“Sadržaji koji se emituju na TV kanalima objavljeni su na You Tube – kanalu Uci Doma i na portalu www.ucidoma.me, razvrstani po nivoima obrazovanja, nastavnim predmetima i razredima. O daljim koracima u organizaciji nastave, koji će se preduzimati u skladu sa epidemiološkom situacijom, škole i javnost biće blagovremeno obaviješteni”, zaključili su u saopštenju.

Milena Bubanja Obradović/Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

1 Comment

  1. Pingback: DJECA IDUĆE SEDMICE NE DOLAZE U VRTIĆ | Grad koji volim

Leave A Reply