BERANKE DRUGE NA TURNIRU U GRČKOJ (FOTO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ekipa Ženskog fudbalskog kluba „Cvetex“ iz Berana osvojila je drugo mjesto na 30. Balkanskom turniru u fudbalu za dame koji je, od 30. avgusta do 1. septembra, održan u grčkom gradu Aleksandropolis.

Prvo mjesto na turniru, na kojem su učestvovale četiri ekipe iz Bugarske, Turske, zemlje domaćina i Crne Gore, zbog bolje gol razlike, pripalo je ekipi Plovdiva, koja je imala isti broj bodova kao i naše sugrađanke.

Ovo je prvi međunarodni turnir takmičarskog karaktera na kojem su učestvovale Beranke, a na njemu su ostvarile dvije pobjede i jedan poraz. One su ubjedljivim rezultatom 3:0, savladale Plovdiv i Izmir, dok su sa 2:1 poražene od Aleksandropolisa.

Po dva gola za klub iz našeg grada, koji je bio jedini predstavnik Crne Gore na turniru poznatijem kao „četiri ekipe – četiri nacije“, postigle su Marijana Cimbaljević i Aida Kalač. Jelena Ralević, Marija Vukanić i Ramiza Mećikukić, po jednom su se upisale u strijelce.

Da uspjeh Beranki bude veći, potrudila se Marijana Cimbaljević, čiji je efektan gol iz slobodnog udarca sa 30 metara, u susretu sa Izmirom, proglašen za najljepši na turniru.

Pomenute Cimbaljević, Ralević, Kalač i Vukanić reprezentativke su Crne Gore u selekciji ispod 16 godina (U-16), kao i Jovana Bjelanović, koja je bila u timu.

Ekspediciju Cvetex-a predvodio je trener Rade Lutovac, koji je za naš portal kazao da je iznenađen plasmanom, jer je njegova ekipa bila najmlađi učesnik turnira.

„Ove djevojčice posljednje tri godine igraju zajedno u timu i pokazale su da znaju da igraju fudbal. Imamo najmlađi sastav u Prvoj crnogorskoj ligi, a u Grčku smo poveli i dosta kadetkinja, koje se takmiče u ligi za svoj uzrast. Mnogo nam znači ovaj rezultat, posebno za dalji rad i napredak kluba. Takođe, važno je predstaviti svoj klub, grad i državu na najbolji način i u tome smo uspjeli“, istakao je Lutovac.

ŽFK „Cvetex“ je tokom jula učestvovao na Festivalu ženskog fudbala u Beču, koji je bio revijalnog karaktera i na njemu su učestvovali klubovi iz sedam zemalja regiona.

„Nedjelju dana prije poziva za ovaj festival, dobili smo 30 garnitura sportske opreme od Jakše Šćekića i njegove braće, a očekujemo da nam od njih stigne još trideset ruksaka. Kada smo krenuli za Beč prijatno su nas ugostili u njihovoj konobi u Beogradu. Takođe, dobili smo poziv od Perice Krstića, bivšeg trenera ŽFK „Paok“, da budemo gosti na turniru u gradu Sufli, u Grčkoj“, rekao je Lutovac.

Nova sezona Prve fudbalske lige Crne Gore počinje 11. septembra. Beranke u prvom kolu, na svom terenu, dočekuju ekipu Obilića iz Herceg Novog.

„Mi ćemo pokazati želju i volju da se suprostavimo mnogo jačoj gostujućoj ekipi. Nadam se da ćemo iskustva koja smo stegli u Grčkoj prenijeti na naš teren i boriri se ravnopravno sa bilo kojom ekipom iz Crne Gore“, najavio je trener Lutovac.

Ženski fudbalski klub „Cvetex“ osnovan je 2007. godine i uz Prvu ligu, član je kadetske lige Crne Gore. U klubu treniraju 33 djevojke iz Berana i susjednih gradova.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply