BERANKAMA BRONZA NA TURNIRU U NOVOM SADU (FOTO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na međunarodnom turniru „Trofej grada Novog Sada“, koji je održan prethodnog vikenda, mlađe pionirke ŽRK „Berane 2003“ okitile su se bronzanom medaljom, dok su mlađi pioniri MORK „Berane“ zauzeli peto mjesto.

Uz to, sedam pionira 2004/05. godište, koji u ovoj sezoni nose dres RK „Berane 1949“, u sastavu reprezentacije Kampa „Rastimo“, osvojili su peto mjesto.

Srednji bek beranske ekipe, Nina Ramusović, proglašena je za najboljeg strijelca turnira, kojeg tradicionalno organizuje RK „Kamp Rastimo“, a sa kojim beranski klubovi imaju dvadesetogodišnju saradnju.

Trener Milenko Simonović nije krio zadovoljstvo zbog osvojene medalje i dobrih nastupa naših rukometaša i rukometašica na turniru koji je, prema njegovim riječima, bio veoma jak i kvalitetan.

„Djevojke su se pokazale u najboljem svjetlu, kada je bilo najteže dale su sve od sebe i došle do bronzane medalje. Maksimalno su se zalagale na utakmicama, stekle veliko iskustvo i od njih se u budućnosti mogu očekivati veliki rezultati. Put do medalje nije bio nimalo lak. U prvoj utakmici smo poraženi od ekipe Slovana, zatim od selekcije kampa „Rastimo“, nakon čega smo ušli u seriju pobjeda protiv Ilok-a, Vojvodine i Radničkog iz Šida, a u utamici za treće mjesto savladali smo „Slavonski Brod“, kazao je Simonović.

On je podsjetio da su prošle godine pionirke 2004/05. godište trijumfovale na ovom turniru, dok su pioniri osvojili peto mjesto.

„Ove godine, naša ekipa je većinom bila sastavljena od igračica 2007. godište, dok su samo dvije rukometašice 2006. godište. Godina dana razlike u mlađim kategorijama je veoma velika i posebno se osjeti u fizičkim duelima igračica na terenu. Dječaci su, kao i djevojčice, prvi put učestvovali na turniru u Novom Sadu. Smatram da su rukometaši mogli da ostvare bolji rezultat, ali vidi se da im nedostaje utakmica i iskustva, tako im je učešće na jednom ovakvom turniru puno značilo“, naglasio je trener beranskih rukometaša i rukometašica.

Simonović je istakao da su mlađi pioniri bili bolji od „Meteora“ iz Leskovca i ekipe iz Ukrajine, ali da je gol razlika odlučila o borbi za medalje. 

„Pionire 2004/05 godište, koji u ovoj sezoni nastupaju za RK „Berane 1949“, poveli smo da steknu više iskustva. Nekoliko njih je u reprezentaciji Crne Gore. Imali su dosta pobjeda i jedan gol je odlučio da ne odu u polufinale“, rekao je on i dodao da je u svim uzrastim kategorijama bilo po osam ekipa, koje su bile raspoređene u dvije grupe, i da su dvije prvoplasirane išle u polufinale, dok su ostale razigravale od petog do osmog mjesta.

Trinaestogodišnja Nina Ramusović, koja nije krila osmijeh na licu, kazala je da ovo takmičenje predstavlja veliko iskustvo za nju i da je zadovoljna, kako svojom tako i timskom igrom.

„Tokom turnira krasila nas je borbenost i želja da osvojimo jedno od prva tri mjesta i slobodno mogu reći da je svaka igračica dala svoj doprinos osvajanju ove medalje. Možda smo mogle i veći uspjeh da ostvarimo, ali  dale smo sve od sebe i ponosna sam na nas”, dodala je Nina.

Ženski rukometni klub „Berane 2003“, nedavno je osvojio turnir u Beogradu, na kojem je Nina Ramusović bila najbolja igračica a Natalija Lekić najbolji asistent.

„U Beogradu je bila jaka konkurencija, kao i u Novom Sadu. U ekipi je bila i Natalija Lekić, koja je bila naša rukometašica, dok nije prešla u RK „Komovi“. Ona, kao i Nina, važi za jednu od najboljih igračica u Crnoj Gori. Uz njih dvije turnir je iznijela i Sara Folić. Ubijeđen sam da bi i u Novom Sadu osvojili zlato da je Natalija bila u timu“, istakao je trener Simonović.

Nina Ramusović je posebno ponosna na priznanje koje je dobila u Beogradu, jer, kako kaže, mnogo voli rukomet koji trenera od svoje šeste godine.

Mlađa sestra proslavljene rukometašice Eme Ramusović, koja sa uspjehom brani boje Budućnosti i reprezentacije Crne Gore, istakla je da je svaka utakmica za nju novi izazov i da želi da napreduje i osvaja mnoge nagrade i turnire.

“Ema je moj idol u svakom smislu, i igračkom i životnom. Pred svaku utakmicu pruža mi veliku podršku i daje savjete kako bi napredovala i bila još bolja”, zaključila je Nina.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply