BERANE: UČENICI DEVETOG RAZREDA OD PONEDJELJKA U UČIONICAMA, OSTALI OSTAJU NA ONLAJN NASTAVI, VRTIĆ NE RADI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Javne i privatne obrazovno – vaspitne ustanove u opštinama Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Danilovgrad, Bar i Mojkovac redovno će raditi naredne sedmice, od 5. do 9. aprila, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

“U ostalim opštinama u Crnoj Gori javne i privatne predškolske ustanove neće raditi, dok će osnovne i srednje škole i visokoškolske ustanove nastaviti sa realizacijom onlajn nastave, sa izuzetkom učenika devetog razreda, koji će nastavu pohađati u školi. Ovakva odluka je donešena u cilju dodatne podrške učenicima devetog razreda, uzimajući u obzir da će se eksterna provjera znanja učenika na kraju trećeg ciklusa osnovne škole obaviti 13, 14. i 15. aprila 2021. godine”, navodi se u njihovom saopštenju.

Iz Ministarstva su takođe kazali da provjera znanja, izrada testova, kontrolnih i pisanih zadataka može se, po potrebi, realizovati u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore u skladu sa preporukama koje se odnose na prevenciju i sprečavanje epidemije.

“Odluka je donešena u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i mjerama koje je donijelo Ministarstvo zdravlja. O daljim koracima u organizaciji nastave, koji će se preduzimati u skladu sa epidemiološkom situacijom, škole i javnost biće blagovremeno obaviješteni”, istakli su oni.

Share.

About Author

Leave A Reply