BERANCI USPJEŠNO DEBITOVALI NA SVJETSKOM KUPU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na Svjetskom kupu u malom fudbalu u Varšavi, sedam dječaka iz Berana, koji su činili reprezentaciju Crne Gore, osvojili su tri priznanja.

Mladi Beranci osvojili su nagrade za prvo učešće i najmlađi tim, dok je za najsrećnijeg igrača izabran Petar Barjaktarović, najmlađi član crnogorske ekipe.

Dres sa grbom naše države ponosno su nosili i Pavle Vulević, Aleksandar Barjaktarović, Petar Femić, Darko Pešić, Danijel Deletić i Muhamed Agović.

Crna Gora je bila u grupi sa Holandijom, Portugalom, Palestinom, Slovačkom i Mađarskom, protiv koje su upisali jedini trijumf rezultatom 3:0.

Sa mladim fudbalerima u Poljskoj su boravili Dragoje – Gaga Rajković iz resornog sekretarijata za sport Opštine Berane i Vasko Dragović iz Fudbalskog saveza Crne Gore.

Foto: Opština Berane

„Naš najmlađi fudbaler, Petar Barjaktarović, igrao je u fudbalskoj utakmici protiv tima zvijezda iz Poljske, u kom su bili bivši fudbaleri, sportski novinari, poznati glumci i dr. Bio je napadač u prvoj postavi i imao je priliku da postigne gol. Organizator je izrazio veliko zadovoljstvo zbog premijernog učešća Crne Gore na njihovom turniru, a djeca su presećna i puna utisaka. Zadovoljan sam njihovim odnosom prema igri i mislim da su na najbolji način predstavili grad i svoju državu“, kazao je Rajković.

On je istakao da su mnoge reprezentacije na ovo takmičenje došle sa ciljem da nešto osvoje, ali da akcenat treba staviti na edukaciju, koja je posebno značajna za djecu koja su socijalno ugrožena.

„Svjetski kup je namijenjen za djecu iz prihvatilišta, hraniteljskih porodica, kao i djecu bez jednog ili oba roditelja. On se sedam godina održava u glavnom gradu Poljske. Prvo se igrao na lokalnom, zatim na regionalnom i državnom, a sada na svjetskom nivou. Imali smo sreću da smo ove godine dobili poziv za učešće. Prioritet nam je bio da djecu iz našeg grada povedemo na Svjetski kup, sa kog smo se vratili sa vrhunskim rezultatima i nagradama. Opština Berane je, prepoznala značaj ovog kupa i u potpunosti finansirala naš odlazak u Poljsku, dok su troškove boravka snosili organizatori“, naglasio je on.

Foto: Opština Berane

Rajković je istakao da su momci bez profesionalnog fudbalskog iskustva pokazali zavidno igračko umijeće na terenu.

„Petar Barjaktarović i njegov imenjak Femić treniraju fudbal. Ostali se uglavnom kroz školsko obrazovanje bave fudbalom. Organizator je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost što smo poveli djecu koja nemaju puno prilika da idu van Crne Gore i koja nemaju iskustvo u takmičarskom sistemu u bilo kom sportu. Oni se trude da kroz tu organizaciju i nivo takmičenja djeca budu bolje prihvaćena i da se makar na trenutak osjete kao profesionalci. Nakon ovogodišnjeg učešća pozvani smo da i sljedeće godine učestvujemo na turniru i budemo standardni učesnici“, zaključio je Rajković.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply