Bebi puder “Džonson i Džonson” povučen iz prodaje

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon godina pariničenja američka kompanija “Džonson i Džonson” povukla je iz prodaje bebi puder. Naime, 16.000 potrošača tužilo je kompaniju, tvrdeći da je njihov puder za bebe uzrokovao da djeca obole od karcionoma.

Kompanija je zaustavila prodaju bebi pudera u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.

Odluka je stigla poslije godina parničenja, a kompaniji je određeno da plati milijarde dolara odštete.

Iz kompanije su uporno tvrdili da je proizvod bezbjedan.

Odlučeno je da će prodaja proizvoda koji čini 0,5 odsto njihovog poslovanja u SAD biti stopirana, ali da će trgovci moći da trguju s postojećim inventarom.

Kompaniju je tužilo 16.000 potrošača koji tvrde da bebi puder sadrži azbest za koji se zna da je kancerogen.

Saopšteno je da je potražnja za Džonsonovim puderom za bebe u Sjevernoj Americi opala “usljed čega su se u velikoj mjeri desile promjene navika potrošača, podstaknute dezinformacijama oko bezbjednosti njihovih proizvoda”.

U saopštenju piše da se kompanija konstantno suočava sa advokatima koji nude klijentima da ih tuže.

“Mi i dalje tvrdimo sa sigurnošću da je bebi puder bezbjedan. Nezavisne naučne studije medicinskih stručnjaka širom svijeta su to potvrdile”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je provjera njihovih proizvoda ponovo pokrenuta zbog pandemije korona virusa.

Prošlog oktobra je saopšteno da je prilikom testiranja, koji je sprovela američka Uprava za hranu i ljekove u bebi puderu u tragovima pronađen azbest.

“Džonson i Džonson” je podnio žalbu 2018. godine na tužbu od 4,7 milijarde dolara koju su protiv njih podnijele 22 žene tvrdeći da su od njihovih proizvoda razvile rak jajnika.

Izvor-rtcg

Share.

About Author

Leave A Reply