BAKA MIRINE KNEDLE SA ŠLJIVAMA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Naše bake su poznate po najljepšim poslasticama, starim receptima koji su vremenom kao vino – što su stariji, to su dragocjeniji. Valjda su i zato to naše riznice, koje čuvaju ono što je dobro i kvalitetno.

U moru slatkiša koje nam naše bake s ljubavlju spremaju, knedle sa šljivama su nešto što vole i mladi i stari. Uvijek isti oblik, ponekad različita forma, ali uvijek isti i neodoljivi ukus!

Za pripremu vam je potrebno:

– 1/2 litra mlijeka
– 300 grama griza
– 2 jaja
– 1 kašika ulja
– šljive

Priprema:

Pola litra mlijeka staviti da provri, a zatim sipati 300 grama griza i malo soli. Zakuvati smjesu kao kačamak.

Kada se ohladi, staviti 2 jaja i kašiku ulja i dobro rukama umijesiti. Od dobijene smjese pravite kuglice koje između dlanova ispljeskate, a zatim stavite šljivu i napravite lopticu.

U duboku šerpu sipajte malo vode i soli i sačekajte da proključa. Kada voda proključa, spustite knedle i kada izbiju na površinu izvadite ih i prebacite u tiganj sa uprženom prezlom i kada se uvaljaju u istu, izvadite ih i odložite na tanjir. Kada se ohlade, pospite ih šećerom u prahu.

Navedena količina je za 11 knedli, zavisi od veličine šljive. Takođe, napomena, šljivama se koštice ne vade.

Vjerujemo da ste ljubitelji knedli, te se nadamo da će vam ovaj recept dobro doći u vrijeme kada je šećer za naš organizam veoma dragocjen. 🙂

Share.

About Author

Leave A Reply