BABAIĆ: PONOVLJENI NAPAD NA TOMKIĆA NEDOPUSTIV ČIN NASILJA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ponovni napad na porodicu Tomkić najstrožije je osudio OO SD Berane, kazavši da je to nedopustiv čin nasilja koji zahtijeva hitnu intervenciju policijsko-bezbjednosnog sektora.

“Ponovni slučaj ataka na ličnost i imovinu našeg sugrađanina Igora Tomkića i njegove porodice predstavlja krajnje nedopustiv čin nasilja koji zahtijeva hitnu intervenciju policijsko-bezbjednosnog sektora, ali i reakciju svih drugih relevantnih subjekata, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou. Smatramo da je veoma zabrinjavajuće da se događaju brutalni napadi ovakve vrste i to upućuje na nedovoljnu razvijenost bezbjednosne kulture u ovom gradu, ali želimo da vjerujemo da ovakvi incidenti nipošto ne odražavaju ukupnu bezbjednosno-sigurnosnu situaciju u Beranama” stoji u saopštenju koje je potpisao predsjednik OO SD Berane Onur Babaić.

On je istakao da je uznemirujuća je činjenica da se radi o ponovljenom ugrožavanju sigurnosti jedne porodice i to je nešto što treba da bude dodatni podsticaj nadležnim organima da djeluju koordinisano i profesionalno u službi zaštite osnovnih ljudskih prava, posebno onih koja se odnose na dostojanstvo i sigurnost čovjeka.

“Takođe, veoma je bitno utvrditi motive napada kako bi se izbjegle bespotrebne neslužbene kvalifikacije ovog slučaja.  Uzevši u obzir ozbiljnost situacije, upućujemo javni apel nadležnim instancama da najhitnije preduzmu odgovarajuće mjere iz svoje nadležnosti da se vinovnici i akteri ovog nemilog događaja pronađu i adekvatno procesuiraju. Na kraju, želimo da zaključimo da će porodica Tomkić uvijek imati bezrezervnu podršku velike većine slobodoumnih građana Berana” dodali iz OO SD Berane.

Share.

About Author

Leave A Reply