ALEKSA ĐUKIĆ: BODIBILDING JE DIO MENE I MOG ŽIVOTA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Osamnaestogodišnji Beranac, Aleksa Đukić, prije tri i po godine ozbiljnije je počeo da ide u teretanu i da se bavi fitnes industrijom. Prvi put se na takmičenju pojavio prije godinu dana i to na „Jagodina Open“, koje je jedno od najprestižnijih u Srbiji.

Ove sezone je postigao dobar rezultat na istom turniru, a već idućeg dana, u Boru, takmičio se na Open kupu Srbije, koji je ujedno i Memorijalni kup „Novica Pauljičić“, na kojem je osvojio prvu medalju u karijeri, srebrnu.

Nakon toga, nastavio je sa radom i osvojio najsjajnije odličje u kategoriji mensphysique na Memorijalnom kupu „Miodrag – Miki Martinović“, u Vrnjačkoj Banji.

„Na debitanskom takmičenju, u Jagodini, izašao sam uz pomoć Dženana Kajtaza iz Mostara, koji je IFBB – Pro elite takmičar, i pokazao izvanredne rezultate, kao i na posljednjem takmičenju u Vrnjačkoj Banji. Svi dosadašnji uspjesi ne bi bili postignuti da nijesam imao veliku podršku porodice i prijatelja“, kazao je Aleksa.

On je podvukao da je rezultat ostvaren u Vrnjačkoj Banji veoma dobar, uzimajući u obzir da je situacija sa virusom COVID-19, pred sam početak priprema, usporila progres i poremetila planove zbog zatvaranja gradova i granica.

Foto: Privatna arhiva

Đukić je istakao da se sprema za učešće na Državnom prvenstvu Crne Gore, koje će, 1. novembra, biti održano u Podgorici i dodao da se nada dobrom rezultatu.

„Priprema za takmičenje se sastoji od striktnih dijeta, teških i napornih treninga koji zahtijevaju veliku posvećenost i disciplinu. Za to je najznačajnije biti istrajan i voljeti sport kojim se baviš, a bodibilding je najteži sport. Ne bih rekao da imam odricanja. Za mene bi odricanje bilo da se odreknem onoga što volim a to je bodibilding“, kazao je ovaj mladi sportista.

Planovi su mu da u budućnosti postiže bolje rezultate i suguran je da nikada neće odustati od bavljenja bodibildingom, jer je ovaj sport, kako kaže, dio njega i njegovog života.

Pored priprema i učešća na takmičenjima, Aleksa se bavi personalnim i online mentorstvom takmičara i rekreativaca, kako bi im pomogao da dođu do željenog cilja.

Poručuje da u ovom sportu nećete uspjeti ako mislite da to možete da uradite tjerajući sebe. Ono što će vas voditi do uspjeha je ljubav prema ovom sportu.

Foto: Privatna arhiva

„Bodibilding nije samo teretana ili hobi kojim možete da se bavite vikendom. Bodibilding je način života i ciljevi koje zadate sebi ga diktiraju, jer sve što radite, počevši od toga koliko spavate, kako se hranite, koliko ulažete napora… ima uticaj u postizanju zadatih ciljeva. Tokom cijelog života sve se mjeri u gramima, kilogramima, mililitrima, litrima i procentima. Neki ovo zovu opsesijom, ali nijesu u pravu. Opsesija je nešto nad čime nemate kontrolu, a bodibilding je potpuna suprotnost tome, jer zahtijeva totalnu disciplinu, kako u teretani, tako i van nje“, zaključio je Aleksa.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply