SSŠ BERANE U PROJEKTU “LJEPOTA RAZLIČITOSTI”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Učenici Srednje stručne škole  Berane  u saradnji sa  srednjom školom “4. juli” iz Vrbasa (Srbija) i NVO “Oaza” iz Sarajeva počeli su realizaciju projekta “Ljepota različitosti”, kroz koji se ukazuje na potrebu “poštovanja kulturne, vjerske i jezičke raznolikosti, manjinskih i kulturnih prava, kako bi zajednička budućnost išla u smjeru zaštite i razvoja ljudskih prava kroz prihvatanje različitosti”.

Pod motom “Različitost nas ne razdvaja, već nas čini bogatijim”, projekat je prihvaćen na konkursu Regionalne kancelarije za saradnju mladih – RYCO, koji je bio otvoren sa ciljem promocije aktivnosti na procesu pomirenja u regionu kroz unapređenje mobilnosti, saradnje i aktivizma mladih.

“Učesnici projekta će i tokom ljeta kroz projektne aktivnosti sticati interkulturalna znanja. U  Vrbasu  će biti organizovan Interkulturalni kamp u trajanju od tri dana. Mladi će kroz projekat jačati svoje interkulturalne kompetencije i naučiti da u različitostima prepoznaju ono što ih obogaćuje. Jedan od ciljeva projekta je da se započeta saradnja nastavi i interkulturalni dijalog unaprijedi kroz zajedničke aktivnosti i nakon završetka projekta”, rekao je profesor SSŠ Berane Mehdija-Bato Adrović, koordinator projekta ispred Srednje stručne škole Berane.

Regionalna kancelarija za saradnju mladih – RYCO, je međunarodna organizacija osnovana od strane vlada Zapadnog Balkana u cilju promocije duha pomirenja i saradnje između mladih u regionu kroz programe omladinskih razmjena.

Share.

About Author

Leave A Reply